Kas tas yr apykarštės salotos, paklausite? Nagi tai kaip ir paprastos salotos su kažkokiomis karštomis dalimis. Šiaip salotos dažniausiai valgomos šaltos, bet gali būti apipiltos karštu padažu ar papildytos karštais ingredientais. Tai va apie tokias papildytas šįkart.
Dviems asmenims apsiėsti salotoms reikės:
- Pusės aisbergo gūžio (apie 200 g)
- Raudonosios paprikos
- Raudonojo/mėlynojo svogūno
- Morkos
- 100 g grikių
- Vištos kulšelės (ar kokios nors kitos dalies – pagal pageidavimą)
Pirmiausia užsikaičiam vandens. Tada susipjaustom šiaudeliais morką. Ir jeigu grikius verdate maišelyje, išvirkite kartu ir tuos morkų šiaudelius – vienu šūviu du zuikiu:
Aisbergo pusgūžį supjaustom nei labai smulkiais, nei labai stambiais gabalais:
Šiaudeliais supjaustykite papriką:
Ir raudonąjį svogūną. Jį dar būtinai patraiškykite:
Visas šias dalis ir išvirusius morkų šiaudelius sumeskite į dubenį:
Dubenyje viską padruskinkite, papipirinkite, paprieskoninkite ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
Jei turite kokią užsilikusią virtą ar keptą vištos kulšelę, ją nugenėkite ir supjaustykite apystambiais pailgais gabalėliais bei pašildykite ant sviestuko:
Jei neturite, tai išsikepkite keptuvėje.
Na, o tada į lėkštes dėkite salotas, apipilkite jas grikiais ir padėliokite vištienos:
Va ir viskas. Čia labai teisingos salotos su labai teisingomis proporcijomis: truputukas mėsikės pridedama tik kaip garnyras prie daržovių ir kruopų, o ne atvirkščiai.
Skanaus, blė!