Apykarštės salotos su grikiais ir vištiena

Posted: 2014-12-10 in Valgymas
Žymos:, ,

Kas tas yr apykarštės salotos, paklausite? Nagi tai kaip ir paprastos salotos su kažkokiomis karštomis dalimis. Šiaip salotos dažniausiai valgomos šaltos, bet gali būti apipiltos karštu padažu ar papildytos karštais ingredientais. Tai va apie tokias papildytas šįkart.

Dviems asmenims apsiėsti salotoms reikės:

  • Pusės aisbergo gūžio (apie 200 g)
  • Raudonosios paprikos
  • Raudonojo/mėlynojo svogūno
  • Morkos
  • 100 g grikių
  • Vištos kulšelės (ar kokios nors kitos dalies – pagal pageidavimą)

Pirmiausia užsikaičiam vandens. Tada susipjaustom šiaudeliais morką. Ir jeigu grikius verdate maišelyje, išvirkite kartu ir tuos morkų šiaudelius – vienu šūviu du zuikiu:

Puode verdantys grikiai kartu su morkos šiaudeliais | Receptai | Darau, blė

Aisbergo pusgūžį supjaustom nei labai smulkiais, nei labai stambiais gabalais:

Supjaustytas aisbergo kopūsto/salotos gūžys | Receptai | Darau, blė

Šiaudeliais supjaustykite papriką:

Šiaudeliais supjaustyta raudonoji paprika | Receptai | Darau, blė

Ir raudonąjį svogūną. Jį dar būtinai patraiškykite:

Šiaudeliais supjaustytas ir patraiškytas raudonasis svogūnasŠiaudeliais supjaustyta raudonoji paprika | Receptai | Darau, blė

Visas šias dalis ir išvirusius morkų šiaudelius sumeskite į dubenį:

Apykarščių salotų šaltieji ingredientai dubenyje | Receptai | Darau, blė

Dubenyje viską padruskinkite, papipirinkite, paprieskoninkite ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Jei turite kokią užsilikusią virtą ar keptą vištos kulšelę, ją nugenėkite ir supjaustykite apystambiais pailgais gabalėliais bei pašildykite ant sviestuko:

Salotoms susmulkinta vištiena | Receptai | Darau, blė

Jei neturite, tai išsikepkite keptuvėje.

Na, o tada į lėkštes dėkite salotas, apipilkite jas grikiais ir padėliokite vištienos:

Paruoštos apykarštės salotos su grikiais ir vištiena | Receptai | Darau, blė

Va ir viskas. Čia labai teisingos salotos su labai teisingomis proporcijomis: truputukas mėsikės pridedama tik kaip garnyras prie daržovių ir kruopų, o ne atvirkščiai.

Skanaus, blė!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.