Kaip daryti pikantišką pipirinį grietinėlės padažą

Posted: 2013-03-30 in Valgymas
Žymos:,

Tai vienas iš geriausių padažų prie visokių mėsos kepsnių. Pažįstu daugybę žmonių, kurie labai jį mėgsta, bet visiškai neįsivaizduoja, kaip jį pasidaryti. O juk tai labai paprasta, netgi stebėtinai!

Angliškai šis padažas paprastai vadinamas tiesiog peppercorn sauce. Šiuo atveju į jį dedami pipirų grūdeliai. Aš, tiesa, darau jį su grūstais pipirais, nes mėgstu aitresnį variantą. Man labiausiai patinka juodi arba žali pipirai. Esu išbandęs ir su baltaisiais, bet tada kažkoks keistas prieskonis atsiranda, kuris man nelabai prie dūšios.

Taigi ingredientai 1-2 žmonėms:

  • 100 g grietinėlės. Geriausia  14%, arba jei ant dėžutės užrašyta padažams.
  • Trečdalis (arba macniau) šaukštelio grūstų pipirų (galite rinktis norimą mišinį) arba pusė šaukštelio pipirų grūdelių.
  • Šaukštas brendžio.
  • Šaukštas Vusterio (dažniausiai lietuviškai vadinamo Vorčesterio) padažo.
  • Šaukštas miltų.
  • Druskos pagal skonį (nebūtina).

Pastaba. Jei padažą norite daryti su pipirų grūdeliais, kokias porą valandų tuos grūdelius pamirkykite toje pačioje grietinėlėje.

Ingredientai pikantiškam pipiriniam grietinėlės padažui

Grietinėlę pradedam šildyti ir kai pašyla šiek tiek, suberiam pipirus (arba jie ten jau būna pamirkyti), supilam brendį ir Vusterį. Pridedam druskos, jei norisi. Kaitinam labai maža ugnimi ir ištisai maišom geras tris minutes. Jokiu būdu neleiskite grietinėlei užvirti, gausis varškė. Čia yra sunkioji dalis — kad neužvirtų.

Puodelyje verdamas pikantiškas pipirinis grietinėlės padažas

Po tų trijų minučių supilam šaukštą miltų ir iš visų jėgų gerai išmaišom, kad neliktų guziukų. Padažas turi būti tirštas, kad nenubėgtų nuo mėsos. Skanaus!

Su vištienos kepsniu pateiktas pikantiškas pipirinis grietinėlės padažas

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.