Telefonai visokie

Posted: 2023-12-06 in Pezalai
Žymos:, ,

Ką gi, mano bandymas kuo ilgiau nekeisti telefono ir būti draugiškam aplinkai ar šiaip tiesiog nešvaistyti resursų šiemet visiškai sužlugo ir visiškai dėl mano paties kaltės. Tai galite skaityti, juoktis, sukinėti pirštą prie smilkinio ir panašiai 😀

Aš praėjusį gruodį retrospektyvos rašliavoje paminėjau, kad pasikeičiau telefoną, atsirado komentatorių, kuriuos domino, į ką aš ten pasikeičiau ir pan. Nenorėjau to atskleisti, nes mano nuomone, šiais laikais telefonas yra telefonas: visi jie dideliais ekranais, visi fotkina, visi yra pakankamai greiti ir galingi – skiriasi smulkmenos. Aišku, kartais tos smulkmenos yra svarbios, bet visgi nebaisiai daug.

Dabar atskleisiu viską. Liaudiškai sakant, iškabinsiu triusikus. Galite šį mano įrašą pavadinti tam tikra terapija.

Taigi pradedam.

Pradžia: Huawei Mate 10 Pro

Šį telefoną įsigijau beveik prieš šešerius metus, 2018-ųjų sausį. Į jį migravau iš Samsung Galaxy S5. Kai jį įsigijau, kurį laiką buvau euforijoj, kad pagaliau radau gamintoją, kuris nėra Samsungas ir daro gerus daiktus. Daiktas tikrai geras, nepaisant visokių ten bambėjimų ant Huawei ir kaltinimų šnipinėjimu. Deja, jis turėjo problemą: per metus suėsdavo bateriją ir ją reikėdavo keisti. Baterijai pučiantis ji lankstydavo mažutėlytę šleifo jungtelę ir po paskutinio keitimo ne viskas telefone veikė. Dalykai pradėjo po vieną dinginėti tokia tvarka:

  • Dingo greitasis krovimas
  • Dingo USB OTG
  • Dingo vibratorius
  • Nustojo veikti išorinis garsiakalbis

Na, gal dar geras meistras tokius gedimus ir suremontuotų. Aš toks nesu. Tad bijodamas, kad tas telefonas gal pakeliui pamesti dar kokią svarbią funkciją, pernai lapkritį nusprendžiau įsigyti naują aparatą. Kadangi amerikonai, kaip pasaulio policija, Huawei uždraudė normaliai dirbti, naujesni modeliai eina be Google paslaugų, todėl šitas gamintojas man iš pasirinkimo iškrito. Galima ten pahakinus šį tą pasidaryt, bet vis tiek nebus taip, kaip gimtosios paslaugos. Man norisi kažko paprastesnio.

Pergyvenau su juo tris Android versijas, paskui atnaujinimai nutrūko. Bet atnaujindavo greitai ir efektyviai.

Naudojimosi laikas: beveik 5 metai. Tuoj bus 6, kaip gyvuoja ir vis dar ok.

OnePlus 9 Pro

Jo, šitas. Aš kiek abejojau rinkdamasis tarp jo ir Google Pixel 7. Abejojau, pasirodo be reikalo, nereikėjo apie OnePlus iš viso svarstyti.

Tai buvo nusivylimas. Pirmas dalykas, kurį supratau – man žiauriai nepatinka užapvalinti ekrano kraščiukai. Veikia nerviškai. Na, bet aš to iš anksto nežinojau. Taigi nusprendžiau, kad pakentėsiu.

Migracija iš Huawei nesuveikė nė vienu būdu, kurį bandžiau. OnePlus vis apsipildavo klaidom. Velniop, nusprendžiau, kad kaip nors susitvarkysiu rankutėm.

Baterijos ištvermė, nors ji ir didesnė, nė iš tolo neprilygo mano Mate. Taip pat per USB-C nebeveikė termovizorius. Atseit, naujesni Androidai nepalaiko tokio bajerio… įdomiai.

Aš natūraliai tikiuosi, kad viskas vyksta progresyviai ir gerėja. Tai kaip paaiškinti, kad OnePlus 9 Pro nuotraukos, kurioms naudojamas Hasselblad (wtf, rimtai?) objektyvas, yra gerokai šūdinesnės, nei mano penkeriais metais senesnio Huawei? KAIP?

OnePlus taip pat erzino krūvomis smulkių bugelių, kurių, atrodo, telefone tiesiog neturėtų būti. Pavyzdžiui, kelionėje Taivane buvo šūdinas internetas. Įsigijau vietinę SIM kortelę, namų WiFi tinklą nusprendžiau ištrinti. Ir ką jūs manot: ištryniau, t.y. liepiau „užmiršti“. O ryte randu, kad mano ryšys šūdinas, vos važiuoja ir matau, kad WiFi veikia! Pasižiūriu, akurat, prisijungęs prie tinklo. Einu į nustatymus, gal netyčia neištryniau. Spaudžiu ant tinklo – pasirinkimo „užmiršti“ nebėra. Bet prie tinklo telefonas jungiasi. Taip to tinklo ištrinti ir nepavyko.

Su Bluetooth irgi būdavo reikalų. Bent kartą per savaitę telefoną reikėdavo perkrauti, nes BT įrenginiai nustodavo prie jo jungtis. Ausinės gan dažnai pasimesdavo. Nu nieko panašaus nesu patyręs su Huawei.

Vienintelis šito telefono privalumas buvo tas, kad jis turėjo fizinį jungtuką iš garso į vibraciją. Tiesa, nx to reikia, aš jau nepamenu, kada kokius nors garsus konfigūravausi, telefonai visada ant vibratoriaus. Su laikrodžiu apskritai gali būti ir visiška tyla, nes nuo riešo visi notifekšionai pareina. (Dėl to ir su Huawei ilgokai tempiau, net kai jis prarado garsą ir vibraciją.)

Taigi OnePlus nemylėjau ir bambėjau. Protinga žmona pasakė: gal tu jį pasikeisk. O aš kažkaip nesiryžau, galvojau, ai, kaip nors… pakentėsiu.

Ir tada jį paskandinau jūroje Portugalijoje. Na, pamirkiau jūroje, reikėtų sakyti, nes išgriebiau. Bet jis per kelias valandas nusibaigė, susvilo ekrano kontroleris. Užtat pasinaudojau kelionių draudimu ir atgavau dalį pinigų.

Grįžęs iš kelionės trumpam vėl pagyvenau su senuku Huawei ir paašarojau, koks jis fainas, tik kad gendantis. Dūšia atsigavo per tas kelias dienas. Kaip gerai, kad neišmečiau, nepardaviau, o laikiau, kaip atsarginį, if kas.

Ir tada nusprendžiau: jokių kompromisų, dabar tai jau tikrai perku Pixel 7!

Naudojimosi laikas: ~10 mėnesių.

Google Pixel 7

Na ką galiu pasakyti? Nuostabus telefonas. Vėl pasijutau žmogumi su juo. Neprikištas šlamšto, sklandžiai ir dažnai atnaujinamas, pridėliota visai smagių fyčių, nuotraukos gražios. Blė, vis tiek Huawei gražesnės 😦 Kas čia jiems visiems yra?

Iš Huawei migracija buvo tokia sklandi, kad užteko tik ant ekrano widgetus pasidėliot – persikėlė absoliučiai viskas ir labai greitai.

Su Pixel pagalvojau, kad dabar jau ilgam. Viskas ok, normaliai, sparčiai, baterija ne stebuklai, bet laiko. Mažesnis už OnePlus, ačiū dievams visiems, nes kurva kurva, kaip nemėgstu didelių telefonų. Kišenės džinsuose tai nedidėja, nekalbant apie moteriškus – kas tiems dizaineriams galvose? Nu ok, gal moteriškės ir nenori išryškinti platesnių klubų, bet jau dėl telefono patogiai kišenėj gal būtų gerai? Ar geriau užpakalinėj kišenėj vizualiai šikną didintis? Niekam tai nerūpi, mano galva, bent jau ne sveikai mąstantiems. Aš norėčiau žemesnio ir platesnio telefono, nes dabartinis formatas man atrodo kaip pasityčiojimas… na, bet gamintojai turi savo nuomonę.

Tiesa, Pixel 7 neturi antro SIM lizdo, bet turi eSIM. Pasikeičiau savo antrają Pildyko kortelę į eSIM per savitarną, viskas sklandžiai ir lengvai.

Ir tada, kurvanachuibybysraibas nesikeikiant, parėjo Android 14 atnaujinimas…

Pixelis staiga tapo mažu tabletu, nes telefonu jo jau negali vadint. Pradėjo taip chroniškai pametinėt ryšį, kad pasidarė neramu iš namų išeit. Pvz. kad ir mašiną per programėlę nusiplaut. Ar su kokiu asmeniu susisiekt susitinkant. Ar pvz. net ir namie sėdint kurjeriui atsiliept, jei ką atveža.

Internetas pilnas nusiskundimų, o gūglas per tris mėnesius (tiek kentėjau su nestabiliu ryšiu) nieko nepadarė, tik prirašė tūkstančius kartų „resetinkit tinklo nustatymus“. Iš tų resetų koks kas dešimtas staiga kažkaip suveikia, telefonas veikia… kol prireikia jį perkraut. Tada vėl sėdi ir resetini, kol gal vėl pavyks.

Man gaila savo klajoklinės nervinės sistemos, kiek laiko ji praleido „bėk ir rėk“ būsenoje. Net rašant šį įrašą saugikliai galvoj vis dar sproginėja.

Kelios interneto sėkmės istorijos buvo firmwarės downgradinimas į Android 13, kur nebuvo šito bugo. Pasiryžau ir aš.

Ir taip subrickinau telefoną, kad jis nebeįsijungia.

Žmona sako, gal tu pagaliau iPhoną pirk…

Pirkčiau. iPhone 15 jau ir su USB-C. Bet vis dar nėra Locus Map programėlės, kuri man be galo svarbi ir dar kelių įrankių.

Naudojimosi laikas: ~5 mėnesiai.

Samsung Galaxy S23

Ką gi… ratas apsisuko, atsiprašiau samsuko už jo niekinimą. Huawei vėl pasitarnavo, kaip atsarginis. Bet šįkart migracija nebuvo tokia sklandi, kaip su Pixeliu. Samsukas primygtinai norėjo migruoti tik per savo pačių appsą, tai nors daug ką perkėlė, bet labai toli gražu ne viską. Elementariai nenumigravo visi WiFi tinklai. Keista kažkaip.

S23 dar mažesnis už Pixel 7. Man – be galo didelis pliusas. Baterija kol kas laiko neblogai, gal dar nespėjau užkišti. Fotografuoja neblogai… bet vis tiek neprilygsta senukui Huawei! Nu kosmosas kažkoks su tuo fotografavimu. Appsas irgi nelabai patogus, Pixelio fotkinimo priemonė buvo keistai minimalistinė, bet su iššokiančiais tiuningo slinktukais ir jie padėdavo greitai padaryti gražesnių nuotraukų, nelandžiojant giliai po meniukus ir ieškant „Pro“ režimo.

Įsigijus po kelių dienų irgi parėjo Android 14 atnaujinimas. Ir viskas su juo veikia. Tuo ir džiaugiuosi.

Statistika

Gaila, jau esu išmetęs savo Samsung Galaxy S2. Turėčiau visą savo Androidų kolekciją:

Trumpai apie pirmus telefonus.

Samsung Galaxy S2

Jei būtų turėjęs pilną ekraną, o ne apkarpytą, kaip buvo madinga anuomet, būtų buvęs tobulo dydžio telefonas. Jis buvo mano eksperimentinis: rūtinau jį, kišau į jį visokius CyanoGenMod, AOKP ir kitokias „alternatyvias“ Android OS. Dar turėjau tuo metu entuziazmo tokioms nesąmonėms 😀 Ekrano spalvos irgi buvo išskirtinės, labai sodrios ir šiltos, vienas iš pirmųjų AMOLED visgi.

Biškį rašiau apie jo remontą ir apie draugo duomenų atstatinėjimą.

Naudojimosi laikas: ~3 metai.

Samsung Galaxy S5

S2 morališkai paseno, nes Bluetooth BLE ne su visom programėlėm veikė, dar ten man kažko pritrūko, lėtokas pradėjo darytis. Pasirįžau naujam telefonui ir kažkaip natūraliai norėjau pratęsti su samsuku, atrodė rimtas ir patikimas gamintojas, alternatyvų nebaisiai buvo ir tos pačios garsėjo liūdnais atsiliepimais. Nexus tuo metu buvo problematiška įsigyti.

Jau su S2 jautėsi, kad samsukas vėluoja su naujais OS išleidimais ir apskritai su atnaujinimais. Beigi gan anksti pabaigdavo palaikymą. Aišku, senoji Android architektūra tam irgi nepadėjo. O samsukas ir šiaip mėgsta pusę Androido perrašyti.

Na, telefonas atitarnavo man, bet paskui buvo kažkokios problemos, kad dėl senstelėjusio Androido man kažkas ten neveikė – jau nepamenu ir kas. Tai pasiryžau irgi keisti jį.

Naudojimosi laikas: ~3 metai.

Išvados

Daug išvadų kaip ir nėra. Bet per dažnus telefonų keitimus pradėjau visiškai nebeimti į galvą migracijos. Ar vienaip, ar kitaip, susisetupini tą telefoną eigoje ir tiek problemų. Jame duomenų nelaikau, viskas kažkur nusinchronizuota, iškskyrus klausaknyges. Tas tenka susimesti atgal ir toliau gyventi. Yra visokių užknisančių smulkmenų kiekviename aparate ir jo softe – pastarajame labiausiai, nes viduriai niekam ten neįdomūs.

Ir taip, nesistebiu, kad žmonės labiau mėgsta iPhone: vienas telefonas, viena kompanija, vienas iOS. Android yra baisiau už Windows, nes kiekvienas gamintojas dar nuo savęs tą Androidą papildomai apdergia, samsukas tuo ypač garsėja – dėl to jo ir kračiausi galvodamas, ką čia vietoj chujavėjaus pasiimt. Deja, viskas baigėsi ten pat.

Žinoma, yra ir kitų gamintojų. Bet apie visus galima rasti daug neigiamų dalykų. Man tiesiog atsibodo eksperimentuoti, o samsukas yra gan kokybiškas ir stabilus daiktas. Prikištas biškį šlamšto, atnaujinimai dažnai velkasi iš paskos, bet tas neturi daug įtakos. Nu įsijungiu savo Huawei su Android 10 ir ką? Jokio skirtumo, ar 10, ar 13, ar 14 – kol veikia. O kai Pixelis nustojo būti telefonu, tai nu kažkas baisaus – šitaip iškirsti pačią telefono esmę.

Ir kažin, ar dar kada galvosiu apie Pixel. Kad ir kaip ten buvo faina viskas (kol veikė), bet pasitikėjimą pakirto. O Pixel 8 su tuo pačiu radijo chipset’u. Pixel 6 irgi buvo paveiktas 5G atnaujinimo ir taip pat pametinėja ryšį (pagal internetus).

Ir taip: Pixel yra aparatas skirtas developeriams. Galbūt tai paaiškina daug bugų ir prastą stabilumą.

Dar vienas dalykas, kuris mane nervina jau nuo Huawei laikų – stiklinės nugarėlės. Aš nesuprantu, kaip galima daryti tokius slidžius telefonus. Tipo, gražu? Bet kas iš to grožio, jeigu paskui visi puola slėpti jį po dėkliukais, nes kitaip neįmanoma telefono rankoje išlaikyti? Šituo atžvilgiu mano S2 ir S5 su gruoblėtom nugarėlėm buvo puikūs, niekad jiems jokių dėkliukų nenaudojau. O nuo Huawei pradėjau, nes kitaip šakės.

Tai tiek bambesių šiam kartui.

Komentarai
  1. Andrius parašė:

    Labas. Ir aš žiūriu į ką savo nuostabųjį Galaxy Note 9 pakeist, bo nuroot’inau kažkada tik nusipirkęs, o dabar Google rimtai nusprendė nebeleist jokių burtų, kad Wallet’as tokiam nesaugiam devaise veiktų. Nu yra tų burtų, bet jau per daug knisalynės, ir dar jokios garantijos, kad atsiskaitysi pardėj kitą dieną, nes jau vėl prigautas esi 🤣
    Nu ir ką, po ilgų svarstymų ir abejonių, varau šiandien paisimt Note 9, tik be root’o, už 100 pinigų. O dabartinis su lediniu ekranu ir nauju akumu įgaus donoro statusą 😁
    Kodėl Note 9 ? Nes man būtinas stylus’as, pageidautinas Micro SD kortelės lizdas, bei vis dar neretai naudojamas 3.5mm ausinių lizdas. Ir tai yra vienintelis telefonas, kuris visa tai turi… Amerikėj (ir tik ten kol kas) parduodamas Motorola Moto G Stylus 5G gerai atrodo, ir kaina gera, ale be normalaus IP sertifikato, kaip aš per lietų su mocu naviguosiu 🤔

    • Darau, Blė parašė:

      Nu va, svarbu rasti sau tinkamą daiktą, kuris veiktų ir tenkintų. Dėl 3,5 mm ausinių tai visai sėkmingai naudojuosi Apple (ha ha, likimo ironija) adapteriu, kuris puikiai veikia. Bet, aišku, tada lygiagrečiam krovimui irgi reikia adapterio – jei tokia kombinuota situacija dažna.

      Aš navigacijai už dviračio kompą savo senuką Huawei naudoju. Lietaus jis nelaiko, bet per smarkias liūtis dviračiu paprastai važinėju žinomais maršrutais. Užtai nėra jokio poreikio Garmine Edge ar kitoms panašioms brangioms nesąmonėms.

      • Andrius parašė:

        Na, su mocu keliaujant labai patogu telefonas panosėj- ir naviguoji, ir pasiskambini/atsiliepi, ir muzikėlę pareguliuot intercomui su JBL audio patogu 😉

  2. Gintauc parašė:

    Šiaip tai reikėjo žmonos klausyt😀

  3. skaitytojas parašė:

    O galima bent vieną nuotrauką kur su huawei ir su S23, kad palyginti ką ten tokio tame huawei įžvelgėt.

    • Darau, Blė parašė:

      Na, čia sudėtinga taip tiesiogiai palyginti, nes vieno šalia kito palyginimo nedariau. Bet va, radau porą, ką galėčiau bent iš dalies palyginti, nes panašus paros metas atsižvelgiant į saulės padėtį ir dar kadangi samsuku šiandien fotkijau, tai sąlygos buvo geresnės nei su chujavėjum, kur stirnas bandžiau pagauti geroj prietemoj.

      Samsukas: https://darauble.files.wordpress.com/2023/12/darauble-20231206_074814.jpg
      Chujavėjus: https://darauble.files.wordpress.com/2023/12/darauble-20210129_061028.jpg

      • skaitytojas parašė:

        Na čia abi nuotraukos apie nieką – tokias galima ir su 5 metų senumo xiaomi kurie 60€ nauji kainuodavo padaryti.

        • Darau, Blė parašė:

          Taip, čia nėra objektyvus palyginimas. Bet subjektyviai man Huawei rezultatas atrodo geriau. Su juo pritrauktos nuotraukos turi mažiau apkarpymo ir skaitmeninio zūmo artefaktų, nei kitų telefonų. Pixelis skaitmeninį zūmą padaręs įdomų, bet kai jį žiūri normaliam ekrane, atrodo gan baisiai. OnePlus apskritai nuotraukos muilinos, detalės išskydę net ir gimtąja jutiklio raiška. Samsukas toks okayish. Kaip ten bebūtų, man Huawei rezultatai buvo gražiausi ir maloniausi, o kiek tai objektyvu – man kaip ir dzin, palyginimų laboratorinėm sąlygom vis tiek nedarysiu.

  4. Arūnas parašė:

    Jau trečius metus naudoju Nokia x10 su Android One ir net keista, bet vis dar veikia praktiškai be rimtesnių lag’ų, bug’ų ar gedimų palyginus su Huawei kuris po metų jau pradėjo grybą pjauti. Tik baterija jau prastai laiko. Vat ir neįsivaizduoju į ką reikės keisti kai nusibaigs Nokia…

    Deja, tačiau žmona Nokia G serija visiškai nusivylė, lėtas ir laginantis buvo.

  5. Saulius parašė:

    Keista dėl Mate 20pro baterijos – tokį pat irgi nuo 2018 naudoju ir bjaurybė net nemano gest, ir originali baterija laiko vis dar nornaliai

  6. scaniagti parašė:

    Huavėjaus kamerą gal tik aifonas ar xperia nurungia. Samsas kiek tirština spalvas ir nuotraukos irgi neblogos, bet huavėjaus – gyvesnės. Aplinkoje keletas p30, p30 pro. Baterijos – ne kažką, sensta greičiau. Ir pirštų antspaudų sensorius – loterija.

  7. Romas parašė:

    Daug metų naudojau mi4c, šiaip kuris buvo skirtas kinijos rinkai labiau, tai europintą firmwarą persirašiau. Parametrai, patogumas, greitis, baterija o ypač nuotraukų kokybė net po 4 ar 5 metų naudojimo lenkė tuo metu parduodamų samsukų ir kitų kainuojančių 2-3 kartus daugiau nei kažkada mokėjau. A, dar buvo problema su tuo 4c – mažai kas turėdavo paskolinti usb-c laidą, pas visus tik mikro:) Tai ir dabar tebesu su mi, nors naujo nuotraukų kokybė gal net blogesnė už seno o ir nebe viskas taip gerai su naujais androidais.

  8. Kęstas parašė:

    Su vaikų atsiradimu pradėjau santykius su tais atseit rugged telefonais. Turėjau CAT, turėjau GetNord. Abu pakeičiau tiktai dėl moralinio susenimo, kai nebetelpa epsai arba nebegali atsinaujinti epso ir neveikia koks svarbus servisas.
    Turėjau BalckView BV6600pro, tas po kelių mėnesių savarankiškai užsibrikino. Us simbolinę kainą gavau iš pardavėjo BlackView BV8900. Kolkas viskas gerai, bet dar per trumpai turiu, kad galėčiau ką konkretesnio pasakyti.
    Ar tie rugged tikrai yra rugged? Ir taip, ir ne. Nukritus stiklai skyla, su amžium atsparumas vandeniui dingsta, mikrofonai/garsiakalbiai prisigaudo dulkių/metalo drožlių ir prasčiau veikia.
    Bet pliusų irgi yra. Bent jau kai kurios jų apsaugos suveikia, tikrai. Taip pat nėra bėdos su lygiom nugarėlėm ir užapvalintais ekrano kraštais 🙂 yra galimybė pririšti karabiną/dirželį. Atsparumas vandeniui jeigu nesuveikia, garantinis nemokamas, nes deklaruota, kad turi laikyt vandenį.
    Ir paskutinis geras dalykas yra jų didesnis svoris. Jeigu pamiršti pasiimti ar pameti, tai pajauti ir net dažnai būna, išgirsti 🙂 su mano morališkai pasenusia pjuvenine plokšte tas yra didelis privalumas.

    • Darau, Blė parašė:

      Su Otterbox dėkliuku bet kuris gali tapti rugged 😀 O šiaip turbūt priklauso nuo pomėgių ir rankų kiaurumo. Aš labai retai ką netyčia iš rankų išmetu – nors va pasitaikė į jūrą išmest 😀

      • Kęstas parašė:

        Aišku, dėkliukas gali pataisyti tą aptakumo problemą. Bet, mano visi turėti telefonai BE papildomo dėkliuko kainavo pigiau, negu populiarieji modeliai, kuriems dar papildomai reikalingas dėklas. Tai argumentas toks biškį meh.
        Jeigu vertinant empiriškai, tie rugged telefonai turėtų turėti vidurius, kurie yra atsparesni smūgiams. Šito dėkliukai negali suteikti. Kiek mano turėti modeliai iš tikro buvo atsparesni smūgiams, negu populiaresnieji analogai – negaliu atsakyti, nes neturiu su kuom palyginti. Bet kiek yra buvę nukritę, dėl vidurių problemų neturėjau niekad.
        Vienas didelis pliusas – vaikų seilės žymiai sunkiau patenka į vidų. Keletą kartų mano sraigiai buvo nučiupę, tai pasibaigė viskas be pasekmių.

  9. eenamas parašė:

    Po simbiano pirmas androidas taipogi buvo Samsung S2, bet po jo supratau, kad neturiu jokio poreikio vaikytis topų. Po jo visi mano telefonai – kad patemptų visus mano poreikius. Po bandymų su LG, dabar apsistojau ant Xiaomi Redmi Note produkcijos. Paskutinis mano turėtas Redmi Note 5 Pro taipogi tarnavo 5-6 metus. Buvau juo labai sužavėtas, tad nusipirkau Redmi Note 10 Pro ir dėl bugovo softo stipriai nusivyliau :(. Su naujesniais updeitais panašu kad bugai buvo ištaisyti ir panašu kad veikia kokybiškai, kaip ir mano senoji Redmi. Kas dėl telefonų migracijos, tai visai nenoriu geranoriškai pasidalinti visa savo telefonuose laikoma informacija su Kinijos ar kitų gamintojų debesimis, todėl migraciją atlieku rankomis (išskyrus kontaktus). Tikrai labai retai tai atlieku, tai per daug nenervina. Be to tai leidžia atfiltruoti nereikalingas, jau nebenaudojamas programėles, kurių per ilgą naudojimo laikotarpį vis tiek prisirenka. Viena rimtesnė Redmi problema prastos IP apsaugos ar iš vis jų nebuvimas :(. Dabar kai pradėjau važinėtis su motoroleriu, tai kaip ir aktualu, nors per lietų stengiuosi nevažinėti, ar kai važiuoju, telefoną nusiimu ir dedu į “bardačioką“ 😀 . Tiesa, dėl fotografavimo. Aš ir gražias foto laikau, kaip vieną svaresnių parametrų, tai vat, perėjęs nuo LG4 kuris buvo pristatinėjamas, kaip vienas geresnes nuotraukas fiksuojančių aparatų, prie Redmi Note 5 Pro, buvau maloniai nustebintas šio “vidutinioko“ geresne nuotraukų kokybe. Sekantis mano pirkinys Redmi Note 10 Pro buvo pristatinėjamas kaip 108 MP matricą turintis aparatas. Koks buvo mano nusivylimas, kai ženklesnės nuotraukų kokybės pagerėjimo kaip ir neužfiksavau :(. Na, bent jau nesuprastėjo ir tai gerai :D. Tiesa, ekrano dydis man privalumas. Taip, nešioti didelio ekrano prietaisą mažiau patogu, bet kai juo naudojiesi, ypač, kai su amžiumi rega silpnėja, didesnis ekranas suteikia daugiau komforto. Kadangi telefonas pas mane vos ne pastoviai galinėje kišenėje, tai Redmi Note 5, pas mane jau išlinkęs kaip senojo laidinio telefono ragelis 😀 , bet telefono darbo kokybei tai jokios įtakos neturi 🙂 . Tiesa, aš vienu pagrindiniu reikalavimu laikau ilgą telefono darbo laiką, todėl ir rinkausi Redmi Note, kurių akumuliatorių talpa ir kaina adekvatūs, o perėjau prie paskutinio turimo modelio dėl AMOLED ekrano, kuris taipogi turi prisidėti prie darbo laiko prailginimo. Su dabartiniu telefonu pasitaiko, kad ir dvi dienas telefonas laiko jį gana intensyviai naudojant, o tai mano supratimu yra tikrai geras rezultatas, su kuriuo obuolių savininkai dar ilgai negalės lygintis :D.

    • Darau, Blė parašė:

      Jooo, dvi dienos rimtas reikalas. Man su samsuku irgi pavyksta, nors jį kraunu tik iki 85%.

      • eenamas parašė:

        Niuansas, “gana intensyviai naudojant“. Mėgstu pažaisti vieną žaidimą. Pamenu su Samsungu S2 jis ant akumuliatorių apie 2 valandas laikydavo, tada akumas nusmigdavo. Na seniai buvo, gal ir atmintis šiek tiek paveda, bet tikrai prisimenu, kad man tai kėlė neigiamas emocijas. Su dabartiniu telefonu aš dvi dienas ištempiu net pažaisdamas tą patį žaidimą kelias valandas per parą. Patikėk, retas telefonas atlaikytų tokią apkrovą. O jei šeip išlaiko 2 paras, tai tas pats Samsungas S2 vos ne savaitę laikydavo, jei jam išjungdavai mobilius duomenis, WiFi, Bluetooth, ryšį pervesdavai ant 2G ir pan. Pamenu, su Samsung S2 taip darydavau, ir tokiu būdu dar kurį laiką galėdavau mygtukinių telefonų turėtojams įrodinėti kad ir smartfonai gali laikyti gana ilgai. Taip, kad 2 paros gana intensyvaus naudojimo, ne faktas kad bus panešamas ir tavojo S23, jei rimtai, labai abejoju, kad su mano naudojimu jis išlaikytų ilgiau nei 1 parą ;).

  10. eenamas parašė:

    Tiesa, užkliuvo parašymas “kraunu tik iki 85%“. Čia pats krovimą apriboji sekdamas krovimo laiką, ar jau ir kokių programinių priemonių yra suteikiančių tokias galimybes?

    • Darau, Blė parašė:

      Joooo, mano S2 ant 2G irgi labai ilgai ištempdavo 😀 Išjungi visokius automatinius fone vykstančius dalykus ir pan. ir t.t.

      Bet: šiais laikais irgi yra gudrių priemonių, kaip kad baterijos naudojimo optimizavimas ir leidimas tik svarbiems appsams leisti kažką veikti. Dauguma to nedaro, o aš „atsėdžiu“ eidamas per visą sąrašą ir palikdamas tik esmines man reikalingas priemones (pvz. namo būsenos stebėjimą ir susirašinėjimo appsą, kuriuo komunikuoju su šeima). Visa kita iškertu ir nuo veikimo fone, ir nuo leidimo naudoti duomenis, kai įjungtas duomenų prisukimo režimas – o jis pas mane visada įjungtas. Tad be WiFi mano telefonas fone veikia labai mažai, net emailai nepareina.

      Plius naudoju offline wikipediją, ką retas žmogus daro. Užtai galima skaitinėti net ir lėktuve 😀

      Dėl „intensyvaus“ naudojimo sudėtinga palyginti. Aš pagrinde naudoju telefoną kalboms mokytis, tad ten sugaištu per dieną nemažai laiko ir programulkės gan ėdrios resursams. Dar klausausi knygų pagreitintu režimu, kas užkelia procesoriaus naudojimą gan nemažai, apie dvigubai-trigubai lyginant su natūraliu greičiu. Tiesa, kadangi tas naudojimas šiaip nedidelis, tai net ir trigubai daugiau yra realiai mažai.

      O dėl 85% tai paties samsuko akumo nustatymuose yra. Įjungi ir daugiau tiesiog nekrauna. Dar ką turi samsukas ir kas žiauriai gerai navigacijoje ant laido – „gaming“ režimas, kai USB galia NEINA į akumą. T.y. pajungi ant kabelio su pvz. 50% ir nesvarbu kiek laikysi – išlieka 50%. Tai va šito labai seniai norėjau iš telefonų, mašinoj netgi turėdavau spec. kabelį, kuris prijungdavo Android Auto, bet nekraudavo telefono (nukirsta + gysla būdavo) – bet baterija sėsdavo nuo naudojimo. Dabar to nebereik, už ką samsukui didelis pliusas.

  11. Ieva parašė:

    Aš ir tik geriausiais žodžiais galiu atsiliepti apie Huawei telefoną. Turėjau Huawei P9 apie 5 metus, keičia į iPhone, nes kiti Android neatrodė tokie patvarūs, kiek skaičiau ir savo aplinkoj klausinėjau, tad dėl patvarumo ir teko pereiti į iPhone. Bet prie iPhone kursoriaus stumdymo nepatogumo vis dar sunkiai įpranku ir keiksnojuosi, kai reikia ką redaguoti telefone tekste.

  12. P parašė:

    Man labai mylėtas ir pavykęs telefonas buvo Xiaomi Mi 8. Pirkau vos tik išėjo 2018 metais per aliexpresus. Veikė labai gerai, gal tik MIUI nelabai patiko. Vėliau baigėsi apdeitai, dar Huawei šaršalas jau buvo įsivažiavęs, nors ir nelabai prasidedu su ROM perašymais, sumečiau PixelExperience kur gauni pixelio softą, vėl viskas labai gražiai veikė ir naujausias androidas. Ir praeitais metais nusileido tas telefonas iš antro aukšto netyčia. Dar prikėliau pakeitus ekranus, bet pradėjo WiFi random dinginėt ir GPS. Daviau šansą Applui nes esu turėjęs 5S. Dar durnai gavosi kad mėnesis buvo iki 14-to išleidimo bet paėmiau 13-tą. Nu ir nelimpa man tas Apple nors tu ką, bet neturiu pakankamo noro keist telefoną. Su iPhone man tokios erzinančio problemos:
    WiFi sharininimas ne su apple įrenginiais kažkokia tragedija, jokių ten nustatymų dėl auto išjungimo arba laikyt hotpotą kiek aš noriu o ne Apple, ir t.t. užmiega kitas telefonas/kompas kuris naudoja iPhone hotspotą ir viskas atsijungia/išsijungia, ir tada vėl reik nueit į iPhone hotpoto nustatymus kad prisijungtų.
    Home Assistant lokacijos atnaujinimai irgi tragedija, nesvarbu kad mašinoj naudoji navigaciją ir iPhone ant laido pajungtas, vistiek HA lokacijos apdeitas nebūtinai ateis. Visos automatizacijos susipiso kurios buvo padarytos nuo lokacijos. (ir žmona ir aš pasikeitėm į iPhone)
    Dar turbūt sugalvočiau kas kliuvo, bet su kai kuo susitaikiau, šitie du vis dar erzina.

  13. Mantas parašė:

    Visi mano smartfonai visą buvo tik iphone. Kartą numirė iphonas ir gavau Androidą, ble, ble, ble kaip aš jo nemylėjau ir koks jis man nemielas buvo net neturiu žodžių apsakyti kaip aš nusivyliau Android OS kuri toks jausmas kad nedadarytas iš gbalų surinktas belekaip OS, toks visiškai overengineered, perkrautas visokiais neintuityviais nustatymais perpintas su gamintojo programiniu šūdu. Prasikankinau taip gal 3 svaitės bandydamas pripras bet trūko kantrybė, grįžau prie iphone ir ble kaip aš juo džiaugiasi, kaip mažas vaikas, kaip ten viskas sava, paprasta ir gražu 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.