Burgundiškasai troškinys kazane

Posted: 2021-04-10 in Pezalai

Yr kazanas su dangčiu – reik išbandyt šitą gerai žinomą patiekalą. Galbūt kazanas nėra pats geriausias indas būtent tokio tipo patiekalams, bet kodėl gi ne?

Apskritai šito patiekalo seniai norėjo mano žmona. Neklausiau, kodėl, bet norėjo. Norėjo ir ketaus puodo su dangčiu, kurį būtų galima orkaitėn pašauti. Su sąlyga, kad KETAUS.LT (UAB „Milijonas plius“) padovanojo kazaną, iš karto užprotestavau, kad dar vieno puodo nereikia, kazanas gali padirbėti ir už tokį.

Nukovėm mėsos šmotą ir lašinukų spirgams, kurie burgundiškajame troškinyje privalomi:

Mėsos gabalas ir lašinukai burgundiškam troškiniui | Darau, blė

Dar reikia svogūnų, stambiai pjaustytų morkų, miltų, rudo cukraus, provanso žolelių, pomidorų pastos ir butelio raudono vyno:

Burgundiškojo troškinio ingredientai | Darau, blė

Kamado ir kazanas jame įkaito. Įpylėm aliejaus, prarūkėm jį ir sumetėm pasispirginti lašinukus:

Kazane burgundiškajam troškiniui spirgantys lašinukai | Darau, blė

Po lašinukų apsispirginimo juos išgriebėm ir sumetėm pasičirškinti mėsytę:

Burgundiškajam troškiniui kepinama jautiena | Darau, blė

Kai mėsytė iš visų pusių gražiai apskrudo ir parudo, supylėm miltus ir gerai išmaišėm:

Su miltais permaišytą ir dar pakepintą mėsytę taip pat išgriebėm ir sumetėm pasikepinti svogūnus:

Burgundiškajam troškiniui kepinami svogūnai | Darau, blė

Svogūnams kiek suminkštėjus sumetėm ir stambiai pjaustytas morkas:

Burgundiškajam troškiniui kepinami svogūnai ir morkos | Darau, blė

Kiek apšilus morkoms sumetėm atgal mėsą ir spirgus, užbarstėm žolelių:

Prieskoniai burgundiškajam troškiniui | Darau, blė

Viską permaišėm, dar truputuką pakepinom, supylėm rudąjį cukrų:

Rudasis cukrus burgundiškajam troškiniui | Darau, blė

Ir dar išspaudėm pakiuką pomidorų pastos:

Pomidorų pasta burgundiškajam troškiniui | Darau, blė

Eilinis permaišymas. O dabar laikas šito troškinio mėsai… t.y. esmei – raudonajam vynui:

Raudonasis vynas, pilamas į burgundišką troškinį | Darau, blė

Žmonės gerieji, jei jums sako, kad kažkokiam tai receptui reikia viso butelio vyno – netikėkit. Tai yra nesąmonė. Užtenka stiklinaitės.

Na, bet čia mano nuomonė. Aš apskritai nelabai suprantu alkoholio naudojimą kulinarijoj. Konditerijoj – taip, bet ten visiškai kita teritorija. Kulinarijoj nebent kažkiek dėl prieskonio. O pusantro-dviem kilogramams jautienos troškinyje viso butelio vyno tikrai nereikia. Reikia vandens ir stiklinės vyno – per akis.

Kamado prigesintas, puodas uždengtas – tegu trokšta dabar tris valandas:

Uždarytas kazanas su besitroškinančiu burgundiškuoju troškiniu | Darau, blė

Pritroško troškinys:

Burgundiškasis troškinys kazane | Darau, blė

Deja, šią dieną įvyko nedidelė nesėkmė – sugedo mano kamado termometras. Mechaniniai termometrai apskritai yra baisi atgyvena ir beveik apsidžiaugiau, kad yra svari priežastis įsigyti elektroninį. Bet troškinys prisvilo. Tiesa, vis tiek buvo valgomas kuo puikiausiai:

Su bulvių koše patiektas burgundiškasis troškinys | Darau, blė

Nepaisant prisvilimo troškinys pavyko puikiai. Tik tiek, kad tas visas butelis vyno tikrai nereikalingas, užgožia kitus skonius. Aišku, jei jums tai patinka – ok. Man – ne. Šlakelis vyno dėl prieskonio būtų buvęs pats tas. Ir šiaip, man guliašas skaniau 😀

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.