Kaip aš falafelius dariau

Posted: 2018-08-19 in Valgymas
Žymos:,

Kai nėr pinigų ant mėsos, o norisi gerai paėsti, tai lieka atsisukti į visokius žirnius ir kitokius ankštinius. Arba kai norisi ko nors augalinio ir nesveiko 😀 Žodžiu, porą kartų buvau sugalvojęs pasidaryti falafelių, kurie gražiai atrodo, daug nekainuoja, yra veganiški ir gali būti laaaabai sotūs.

Jau rašiau kartą apie avinžirnių kotletukus. Falafeliai yra toks tikresnis arabiškai-pakistanietiškai-levantietiškai paruoštas patiekalas, viduriniųjų rytų džiaugsmas. Paprastai ruošiamas iš avinžirnių, fava pupelių ar kartu bile kaip. Nėra tai kažkoks labai griežtą receptūrą turintis patiekalas. Na, kaip kotletukai. Juk jie irgi gali būti iš kiaulės, vištos, jautienos, maišyti ar visai bemėsiai, imitacija. Taip ir falafeliai: bendrinis aliejuje virtų ankštinių košės spurgyčių pavadinimas.

Mano falafelių receptas iš konservų yra toks:

  • Dvi skardini avinžirnių
  • Skardinė žaliųjų žirnelių
  • Skardinė lešių
  • Trys-keturios česnako skiltelės
  • Trys stiklinės miltų (žirnių ypač, kad teisingiau būtų)
  • Trys šaukštai džiūvėsėlių
  • Gera sauja petražolių
  • Kumino žiupsnis
  • Druskos pora šaukštelių

Ingredientai falafeliams pagal mane | Receptai | Darau, blė

Viską verčiam į virtuvinį kombainą su peiliais:

Falafelių mišinys virtuviniame kombaine | Receptai | Darau, blė

Jei norite pabandyti išsikepti veganiškų blynų, tai vietoj kiaušinių galite naudoti nuo avinžirnių nupiltą skystimą, jis tinkamas vietoje kiaušinio baltymo:

Nuo avinžirnių nupiltas skystis | Darau, blė

Nu ir viskas, paleidžiam kombainą, tegu daro košę. Paskui iš tos košės formuojam graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir verdam aliejuje, kaip kokias spurgytes. Kad košė labai neliptų prie rankų, jas reikia susidrėkinti, turėti šalimais dubenėlį su vandeniu. Nereikia, kad rankos šlapios būtų, užtenka vienos rankos pirštus pamirkyti ir išsitrinti delnus.

Svarbu gerai įkaitinti aliejų, nes jei bus nepakankamai karštas, rutuliukai iširs. Gerai įkaitusiame aliejuje rutuliukai pasiutusiai burbuliuoja:

Aliejuje verdantys falafeliai | Receptai | Darau, blė

Pirmasis bandymas pavyko, aliejus jau gerai įkaitęs, falafeliukas gražutis kaip kokia spurgelė:

Aliejuje išviręs falafelis | Receptai | Darau, blė

Tada įdarbinam jaunąją kartą, kad tuos falafelius virtų:

Falafelius verdanti jaunoji karta | Receptai | Darau, blė

Ir tiekiam į stalą:

Paruošti falafeliai | Receptai | Darau, blė

Skanaus, blė!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.