Hey hey Kalėdayyyy!!!

Posted: 2017-12-22 in Valgymas
Žymos:, , ,

Mano užimtumui didėjant dalį blogo turinio generavimo apimčių perima žmona 😀 Na, nevisai taip, bet dabar taip gaunasi. Taigi šiam kartui jos meduolių recepto pasidalijimas artėjant didžiausią beprotybę metuose sukeliančiai šventei — Kalėdoms, blė. Tekstas tolėliau po kirpsniuku.

—————

Tas metas, kai iš anksto pasirūpinu pakuote miltų iš Lidl, kepimo miltelių, mielių ir BŪTINAI glajaus su pabarstukais. Na, juk nesinori visą dieną svajoti kaip kepsi su dukra meduolius ir vakare po darbo prie namų kaime prisiminti, kad OKepimoPopieriausTaiNeturiu!!!

Šiais metais nusprendžiau, kad noriu išbandyti kokį nors naujesnį kepinį nei imbieriniai sausainiai. Kaimynė labai skaniai pasakojo, kaip kepė meduolius, kaip patiko ir jai ir vyrui ir dar kepė po to vyrui į darbą. Tai galvoju, nu c’mon, tai kuo aš prastesnė. Mano vyras į darbą nenusineš, nes tam reikia eiti į ofisą dirbti, bet svarbiausia pats procesas.

Tad kalėdiniams kepiniams pagrindinė taisyklė:

Niekada nekepti kalėdinių kepinių vienam.

O kodėl? O todėl, kad Kalėdos. Todėl, kad tai susibūrimo, buvimo kartu šventė. Bendrystė, gera nuotaika, kalėdinė muzika, žvakės ir kalnas miltų.

Visada kepkit su vaikais, jeigu jų turit, jeigu neturit — pasiskolinkit iš kaimynų. Tegu būna visi stalai, plaukai, suknelės ir grindys padengtos baltais miltais. Nieko nėra smagesnio, kai vaikai kartu maišo tešlą, terlioja, lipdo, dėlioja formytes.

Kepkit su giminaičiais. Gera nuotaika garantuota.

Kepkit su draugais. Karštas vynas visada geras priedas.

Tada būsit visi vienodai pavargę, vienodai miltuoti, ir vienodai pasikrovę teigiamos energijos atlaikyti visą prieš/tarp/šventinį šurmulį.

Išgirtasis užrodytas kaimynės receptas: „Cipciuko meduoliai“.

Neklauskit, kas tas Cipciukas, nes labai idiotiškai skamba, bet tarkim meduoliams į pavadinimą nežiūrėsim.

Kad nereikėtų eiti į nuorodas išrašau receptą čia:

  • 450 gr. miltų (sudėjau truputį daugiau)
  • 150 gr. rudojo cukraus (dėjau baltą)
  • 100 g. margarino (dėjau sviestą)
  • 2 kiaušiniai
  • 100 gr. medaus
  • 1 arb. šaukšteliai gesintos sodos (dėjau kepimo miltelius)
  • 1 šaukštas meduolių prieskonių (čia kažkokį pakelį radau parduotuvėj pirkti)

O toliau viską dariau maždaug taip, kaip recepte ir rašo. Aš visada mėgstu pasitobulinti taip, kad man būtų patogiau daryti ir mažiau indų plauti, net jeigu tai daro indaplovė.

Meduoliams sveriami miltai | Receptai | Darau, blė

Iš pradžių metaliniame dideliame dubenyje ištirpinau sviestą:

Meduoliams ištirpintas sviestas | Receptai | Darau, blė

Supyliau cukrų, prieskonius,išmaišiau, įmušiau kiaušinius ir įdėjau medų:

Į meduolių tešlą sudėti prieskoniai | Receptai | Darau, blė

Išmaišiau dar nedėdama ant garų, kad gautųsi vientisa masė:

Meduolių tešla | Receptai | Darau, blė

Ir tada jau dėjau dubenį ant garų (puodo su verdančiu vandeniu) ir maišiau kol ištirpo cukrus. Kadangi labai gerai neskaičiau recepto, tai įdėjau ir kepimo miltelius:

Ant garų maišoma meduolių tešla | Receptai | Darau, blė

Miltus visada atsimatuoju reikiamą kiekį į atskirą dubenį ir dedu į tešlą po truputį išmaišydama, nes kartais to, kas parašyta būna per daug ir neišimsi, o papildyti visada gali.

Nors rašo, kad tešla turi būti gan minkšta, bet mano konditeriniai sugebėjimai nežino kaip tokią minkštą iškočioti ir manau, kad vistiek gavosi kietesnė nei teoriškai turėtų būti.

Meduolių formelės | Receptai | Darau, blė

Kočiojau maždaug 3-4-5mm storio. Realiai šį kartą man storesni skanesi buvo, nei plonesni.

Meduoliuose daromos skylelės | Receptai | Darau, blė

Šoviau į 200C orkaitę ir žiūrėjau… žiūrėjau… jie išsipūtė, iškilo, švelniai parudavo ir tada ištraukiau!!!

Iškepę ir parudavę meduoliai  | Receptai | Darau, blė

Liko smagiausia dalis. Kadangi visokių glajų iš užsienio internetų buvau pasirūpinus dar prieš metus, tai cukrinom su dukrele gausiai meduolius ir valgėm!

Glajumi papuošti meduoliai | Receptai | Darau, blė

Pats geriausias vakaras.

Reklama
Komentarai
  1. Skirmantas parašė:

    Mes vaikystėje cipciumi vadinome bbį… 🙂

    Reikia kažko pozityvaus ir gražaus dabar už tai. Nu tai gražūs sausainiai, labai faini aha. 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.