Steikas ant krosnelės

Posted: 2017-11-17 in Valgymas
Žymos:,

Vienas draugas lengvai iš manęs pasišaipė, kad nuolat krosnelę kūrenu, sako, pasidaryk kokį stovą, šašlą išsikepsi. Na, šašlas yra chuinia, bet, sakau, va steiką tai aš tiesiai ant jos išsikepsiu. Žodis.

Rimtai susimąsčiau, kaip tą steiką būtų galima išsikepti. Krosnelės paviršius plokščias, įkaista gerai, tai kokios bėdos? Aišku, tiesiai ant krosnelės nekepsiu, gaučiau velnių. Ir šiaip profilaktiškai biškį velnių gavau, kad gartraukio toj vietoj nėr. Na, bet gartraukio nėr, o ventiliacija yr.

Atėjo algos diena, prisigriebiau vėl black angus gabalėlį ir užkūriau krosnelę:

Užkurta krosnelė Dovre Sense 203 | Darau, blė

Kaip minėjau, paviršius puikiai tinkamas, lygus, nes kaminą nuvedėm pro galą, ne per viršų:

Užkurta krosnelė Dovre Sense 203 | Darau, blė

Kol krosnelė užsikūrė ir užkaito, susiruošiau paruoštukus. Mėsiuką išdruskinau ir išpipirinau, užsidėjau išvirti šparagų, susimulkinau česnaką, rozmariną ir kalendrą. Dar susiradau spintelėj pakavotą skrudintuvą ir pasikepinau ruginės duonos.

Krosnelės paviršius užkaito iki 150 ℃ — tiek jau užtenka mėsytei kepti:

Įkaitusio ketaus krosnelės paviršiaus temperatūra | Darau, blė

Galima ir daugiau užkaitinti, bet jau šalimais išstovėt neįmanoma 😀

Kepimui pasiėmiau dvigubos folijos ir ištepiau sviestuku. Dviguba todėl, kad, maža kas, nereikėtų krosnelės mėsa išterlioti visgi:

Ant ketaus krosnelės Dovre Sense 203 kepamas jautienos steikas | Darau, blė

Padėjau foliją su sviestuku, tas tuoj pradėjo čirkšti. Uždėjau mėsytę — pakvipo gan greitai. Aišku, ne tas, kaip kepant 200-250 ℃, bet vis tiek. Kepiau kiek ilgėliau, apie 4 minutes ant vienos pusės.

Apverčiau:

Apverstas ant Dovre Sense 203 ketaus krosnelės kepamas kepsnys | Darau, blė

Dar po 4 minučių sudėjau prieskonius, sviestuką ir foliją užlanksčiau — ne keptuvė, dangčio neuždėsi:

Ant Dovre Sense 203 krosnelės kepamas folijoje suvyniotas jautienos kepsnys | Darau, blė

Dar 4 minutės. Tada perkėliau į lėkštę su visa folija kitoms 4 minutėms, kad kepsniukas susitupėtų.

Atrodo gražiai:

Ant Dovre Sense 203 ketaus krosnelės iškeptas jautienos black angus steikas | Darau, blė

Prapjautas — iškepė tobulai, kaip ir norėjau:

Ant Dovre Sense 203 ketaus krosnelės iškeptas jautienos black angus steikas | Darau, blė

Išvada: krosnelė Dovre Sense 203 puikiai tinka kepti kepsniams!

Hrrrr, skanaus man, blė!

Komentarai
  1. Ramzis parašė:

    Ar užsineša krosnelės stiklai kiekvieną kartą po kūrenimo? Kaip juos valai?

    • Darau, Blė parašė:

      Ir užsineša, ir vėl nudega. Valau labai retai su šiurkščia kempinėle. Tinka ir „magic eraser“ iš kinų. Kai kūrenu vien sausom malkom, be briketų, tai to užsinešimo būna ypač retai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.