Su sąlyga, kad neišvengiamai artėja šventės ir (kai kuriems) atostogos, pats laikas kauptis visokius gerus užgraužų ir kitų niekučių receptus. Aš labai mielai pasidalinsiu vienu paprastu receptuku, kuris tiks prie alaus, prie sauso vyno ar prie kalėdinio filmo. Ką šiemet žiūrėsim, dar nežinau, bet šiokių tokių minčių turiu. Jaučiu, teks pakentėti su Bridžitos Džouns kūdikiu. Pats išsirinkau „Little Women“, 1994, su savo mylima Vinona Raider. Labai nuliūdau, kad „The Girl with All the Gifts“ masinėmis medijomis pasirodys tik sausio pabaigoj. Sau žadu pasidovanot „The Witcher“ žaidimų seriją, bo dabar intensyviai skaitau knygą.
Aha, o grįžtam prie užgraužos. Ruošimui reikės:
- Skardinėlės avinžirnių
- Ciberžolės
- Česnakų granulių
- Norintiems aštrėliau: čili arba wasabi miltukų
- Druskos
- Alyvuogių aliejaus
Avinžirnius reikia iškrėsti iš skardinėlės į kokį nors kiaurapuodį ir nuplauti:
Paskui berti ant popierinių rankšluosčių:
Beigi gerai nusausinti, be abejaus:
Nepakenks ir odeles bei kitas šiukšleles nurankioti:
O tada jau gausiai prieskoninti:
Ir ne taip gausiai aliejuoti:
Šaunam orkaitėn su 180 laipsnių ir paliekam pusvalandukui:
Kartkartėm reikia pavartyti ir pažiūrėti, kaip jiems sekasi. O paskui traškiai graužti:
Skanių užgraužų, blė!
Jei įdomu pabandyti kitokį prieskonių derinį, man dar labai skanu su rūkyta paprika, kuminu ir šiek tiek kajeno pipirų 🙂
Traškūs avinžirniai tiesiog puikūs. Dar pabandysime pagal Manto receptą nusipirkus prieskonių. Vienintelis užknisantis dalykas, tai tų odelių nuėmimas nuo avinžirnių, o taip viskas greitai, paprastai ir be galo skaniai.
Liuks, smagu, kad patiko!