Traškūs avinžirniai

Posted: 2016-12-07 in Valgymas
Žymos:,

Su sąlyga, kad neišvengiamai artėja šventės ir (kai kuriems) atostogos, pats laikas kauptis visokius gerus užgraužų ir kitų niekučių receptus. Aš labai mielai pasidalinsiu vienu paprastu receptuku, kuris tiks prie alaus, prie sauso vyno ar prie kalėdinio filmo. Ką šiemet žiūrėsim, dar nežinau, bet šiokių tokių minčių turiu. Jaučiu, teks pakentėti su Bridžitos Džouns kūdikiu. Pats išsirinkau „Little Women“, 1994, su savo mylima Vinona Raider. Labai nuliūdau, kad „The Girl with All the Gifts“ masinėmis medijomis pasirodys tik sausio pabaigoj. Sau žadu pasidovanot „The Witcher“ žaidimų seriją, bo dabar intensyviai skaitau knygą.

Aha, o grįžtam prie užgraužos. Ruošimui reikės:

  • Skardinėlės avinžirnių
  • Ciberžolės
  • Česnakų granulių
  • Norintiems aštrėliau: čili arba wasabi miltukų
  • Druskos
  • Alyvuogių aliejaus

Traškių avinžirnių ingredientai | Darau, blė

Avinžirnius reikia iškrėsti iš skardinėlės į kokį nors kiaurapuodį ir nuplauti:

Po vandens srove plaunami konservuoti avinžirniai | Receptai | Darau, blė

Paskui berti ant popierinių rankšluosčių:

Į skardė suberti avinžirniai nusausinimui | Receptai | Darau, blė

Beigi gerai nusausinti, be abejaus:

Popieriniu rankšluosčiu sausinami nuplauti avinžirniai | Receptai | Darau, blė

Nepakenks ir odeles bei kitas šiukšleles nurankioti:

Nuo avinžirnių nurinktos odelės | Receptai | Darau, blė

O tada jau gausiai prieskoninti:

Avinžirniai išvoliojami prieskoniais | Receptai | Darau, blė

Ir ne taip gausiai aliejuoti:

Kepimui paruošti avinžirniai | Receptai | Darau, blė

Šaunam orkaitėn su 180 laipsnių ir paliekam pusvalandukui:

Prieskoniuose ir aliejuje išvolioti avinžirniai pašauti į orkaitę | Receptai | Darau, blė

Kartkartėm reikia pavartyti ir pažiūrėti, kaip jiems sekasi. O paskui traškiai graužti:

Traškūs avinžirniai su prieskoniais dubenyje | Receptai | Darau, blė

Skanių užgraužų, blė!

Komentarai
  1. Mantas parašė:

    Jei įdomu pabandyti kitokį prieskonių derinį, man dar labai skanu su rūkyta paprika, kuminu ir šiek tiek kajeno pipirų 🙂

  2. Donatas Stanionis parašė:

    Traškūs avinžirniai tiesiog puikūs. Dar pabandysime pagal Manto receptą nusipirkus prieskonių. Vienintelis užknisantis dalykas, tai tų odelių nuėmimas nuo avinžirnių, o taip viskas greitai, paprastai ir be galo skaniai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.