Kas yra brigadeiros ir kaip jas daryti

Posted: 2016-04-27 in Valgymas
Žymos:,

Brigadeiros yra toks nacionalinis Brazilijos vaikų saldumynas, be kurio neįsivaizduojama jokia šventė, o jau gimtadieniai – visiškai*. Dukrikė šito reikalo užsimanė, tai tėvukai turėjom darbelio. Tiesa, to darbelio nelabai ir daug, brigadeiras daryti visai paprasta.

Reikalingi ingredientai:

  • Skardinė saldinto kondensuoto pieno
  • Šaukštas sviesto
  • Šeši nubraukti šaukštai nesaldintos kakavos

Visa tai metam į puodelį:

Ingredientai brigadeiroms puodelyje | Receptai | Darau, blė

Užkaičiam ir ant silpnos ugnies maišom:

Puodelyje verdama ir maišoma brigadeirų tešla | Receptai | Darau, blė

Svarbu, kad neprisviltų! Todėl ugnis tikrai turi būti silpna, o maišyti reikia nuolat.

Kiek laiko maišyti? Orientacinis laikas – pusvalandis ar netgi ilgiau. Geriausia maišyti tol, kol masė smarkiai sutirštėja, pasidaro blizgi ir pradeda voliotis puodelyje prie jo nebelipdama. Toks besiraičiojantis tešlos gurvolas susiformuoja. Tada jį krečiam į dubenėlį ir paliekam atvėsti:

Dubenėlyje vėstanti brigadeirų masė | Receptai | Darau, blė

Kai masė atvėsta, pasibarstom pabarstukų, rankytes išsimozojam sviestu, formuojam rutuliukus ir dedam ant sviestinio popieriaus arba į keksiukų formeles:

Suformuotos brigadeiros | Receptai | Darau, blė

Man šitie „saldainiai“ žiauriai patiko. Dukrikei – šiaip sau. O jūs pabandykite patys.

Suformuotos brigadeiros | Receptai | Darau, blė

Gero voliojimo, blė!

* informacija iš knygos „Didysis pasaulio katilas“, ISBN 9786099565088

Advertisements
Komentarai
  1. Laura parašė:

    rududu su kakava ne tas pats būtų? 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s