Brigadeiros yra toks nacionalinis Brazilijos vaikų saldumynas, be kurio neįsivaizduojama jokia šventė, o jau gimtadieniai – visiškai*. Dukrikė šito reikalo užsimanė, tai tėvukai turėjom darbelio. Tiesa, to darbelio nelabai ir daug, brigadeiras daryti visai paprasta.
Reikalingi ingredientai:
- Skardinė saldinto kondensuoto pieno
- Šaukštas sviesto
- Šeši nubraukti šaukštai nesaldintos kakavos
Visa tai metam į puodelį:
Užkaičiam ir ant silpnos ugnies maišom:
Svarbu, kad neprisviltų! Todėl ugnis tikrai turi būti silpna, o maišyti reikia nuolat.
Kiek laiko maišyti? Orientacinis laikas – pusvalandis ar netgi ilgiau. Geriausia maišyti tol, kol masė smarkiai sutirštėja, pasidaro blizgi ir pradeda voliotis puodelyje prie jo nebelipdama. Toks besiraičiojantis tešlos gurvolas susiformuoja. Tada jį krečiam į dubenėlį ir paliekam atvėsti:
Kai masė atvėsta, pasibarstom pabarstukų, rankytes išsimozojam sviestu, formuojam rutuliukus ir dedam ant sviestinio popieriaus arba į keksiukų formeles:
Man šitie „saldainiai“ žiauriai patiko. Dukrikei – šiaip sau. O jūs pabandykite patys.
Gero voliojimo, blė!
* informacija iš knygos „Didysis pasaulio katilas“, ISBN 9786099565088
rududu su kakava ne tas pats būtų? 🙂
Nu jei nori išsisukti ir nevirti, tai neišeis 🙂