Avinžirnių kotletukai tinginiams

Posted: 2016-01-15 in Valgymas
Žymos:, ,

Aš vis pasijuokiu prisiminęs vegetariško kumpio paieškas Švedijoje, bet lygiai taip pat mėgstu paeksperimentuoti su visokiais „alternatyviais“ maisto šaltiniais. Skanioji veganiška šlapiankė — vienas iš tokių eksperimentų.

Kadangi viena mano draugė ir ištikima skaitytoja Laura taip pat mėgsta eksperimentuoti su visokiom alternatyvom (pvz. krišnų bulvių receptuką išmokau iš jos), tai skiriu šį įrašą jai.

Pradžiai noriu perspėti tuos, kurie pagalvojo, kad šitas įrašas apie falafelius. Ne. Falafeliai yra verdami (o ne kepami) aliejuje ir jų tešlos sudėtis bei prieskoniai kitokie. Tuo tarpu aš darysiu konkrečią kotletų imitaciją, tik su avinžirnių koše vietoj mėsos. Kadangi receptas adaptuotas tinginiams, tai avinžirniai naudojami konservuoti. Jei norite, galite juos pasiruošti „teisingai“ — išmirkyti ir apvirti, tik tada sausų avinžirnių reikės apie 200 g. Bet aš tingiu.

Ingredientai kotletukams:

  • 400 g avinžirnių skardinė
  • Pusė svogūno
  • Du kiaušu
  • Trys-keturios skiltelės česnako
  • Džiūvėsėliai

Taipogi tradiciniai mėsos prieskoniai:

  • Džiovintos petražolės (galima ir žalias kapotas dėti, jei yr)
  • Džiovintas raudonėlis
  • Raudonosios saldžiosios paprikos milteliai
  • Malta kalendra
  • Pipirai
  • Druska

Ingredientai avinžirnių kotletukams | Receptai | Darau, blė

Avinžirnius nusausinam, metam į kokį nors gilesnį indą (kad neišsibėgiotų) ir blenderiu padarom košę:

Avinžirnių košė, paruošta su blenderiu | Receptai | Darau, blė

Susmulkinam česnaką ir svogūno pusikę:

Susmulkinti svogūnai ir česnakai avinžirnių kotletams | Receptai | Darau, blė

Išplakam kiaušinius, sumetam ten visus prieskonius. Petražolių reikėtų daugiau, nei raudonėlio, o kalendros vos vos:

Kiaušinių plakinys su prieskoniais ir pagardais avinžirnių kotletams | Receptai | Darau, blė

Pilam plakinį į avinžirnių košę ir gerai išmaišom. Kai jau gerai išmaišyta, beriam dar porą šaukštų džiūvėsėlių. Vėl labai gerai išmaišom ir paliekam apie 10 min. pastovėti.

Pasiberiam džiūvėsėlių į lėkštę ir formuojam kotletukus kepimui:

Suformuoti su džiūvėsėliais avinžirnių kotletai | Receptai | Darau, blė

Nagi viskas, kepam:

Avinžirnių kotletai apkepami iš pirmosios pusės aliejuje | Receptai | Darau, blė

Užtenka apkepti po porą minučių iš kiekvienos pusės. Na, gal kiek daugiau, jei kotletukai storesni:

Keptuvėje apversti avinžirnių kotletai | Receptai | Darau, blė

Rekomenduoju šitą gėrį su jogurtiniu žolelių padažu beigi keliais kaparėliais. Be abejo, ir pasirinktom daržovikėm šalimais:

Į stalą patiekti avinžirnių kotletukai | Receptai | Darau, blė

Baisiai skanūs kotletukai gaunasi. Jei dar įpiltumėt kelis lašus burokėlių sunkos, būtų rausvi ir prakištumėt už kuo puikiausią mėsą, nieks nesuprastų 🙂 Mane žmona supeikė, kad tiek panašu į mėsą, jog nėra prasmės avinžirnius dėti 😀

Taip pat dar noriu pastebėti, kad šituos kotletus galima daryti iš daugybės kitų konservuotų ankštinių: baltųjų ar raudonųjų pupelių, geltonųjų žirnių, žaliųjų žirnelių. O galite ir šiaip kokią nesąmonę sugalvoti, sakykim, ybiškės kotlečiukus pasiruošti.

Skanaus, blė!

Reklama
Komentarai
  1. Marius Libertarius parašė:

    Iš avinžirnių galima tokį labai skanų užkandį iš serijos “prie alaus“ pasidaryti.
    Reikia užmerkti porciją tų žirnių, tada nukošti, sudėtį į bliūdą, ten supilti truputį aliejaus (stalo šaukštą – maksimum), druskos tiek, kad visi avinžirniai apliptų ir tada išmaišyti (geriausia – rankomis).
    Išmaišius viską kepam ant keptuvės be aliejaus.
    Rezultate gaunasi tokie apskrudę, traškūs avinžirnių “riešutukai“.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s