Granola pagal mane

Posted: 2015-12-21 in Valgymas
Žymos:, , ,

Granola visai geras daiktas. Kur nors pasibarstyt, šiaip pagraužt ar kalėdinėms dovanėlėms į stiklainiukus papilstyt. Gražiai atrodo, maloniai kvepia ir nebrangu. O tai kai žmonės pradeda skaičiuot kalėdinius reikalus, man plaukai šiaušiasi. Iš kur tiek blogu gyvenimu besiskundžiančių milijonierių aplinkui…

Taigi granolos puodą žmonikė padarė, bet man tose sėmečkėse pasirodė per daug kitų kruopų. Todėl aš aplankiau parduotuvę ir nusprendžiau pasidaryti granolą pagal save.

Ingredientai:

  • Saulėgrąžos — 500 g
  • Moliūgų sėklos — 500 g
  • Linų sėmenys — 4 valgomieji šaukštai
  • Druska — valgomasis šaukštas
  • Auksaspalvis sirupas — 150 g
  • Aliejus — 100 g

Supaprastintos granolos ingredientai | Receptai | Darau, blė

Taip taip, tokia štai manoji granola. Praktiškai vien ja maitintis galima, taip skanu.

Pradedam nuo orkaitės užkaitimo ties 170 °C. Kol ji įkais, visa kita kaip tik ir bus paruošta.

Birieji komponentai:

Sumaišyti birūs granolos ingredientai | Receptai | Darau, blė

Juos reikia gerai sumaišyti. Tada susimaišyti auksaspalvio sirupo su aliejumi. Šiaip jie nelabai maišosi, išsisluoksniuoja:

Auksaspalvis sirupas su aliejumi | Receptai | Darau, blė

Galima truputuką pašildyti, tada susimaišo geriau. Pilam sumaišytus skysčius ant visų sėklų:

Sėklų granola sumaišyta su aliejumi ir auksaspalviu sirupu | Receptai | Darau, blė

Patariu turėti didelį šaukštą su patogia rankena, kitaip galima pūslių prisitrinti. Sumaišom, gaunasi tokia lipni masė:

Sėklų granola sumaišyta su aliejumi ir auksaspalviu sirupu | Receptai | Darau, blė

Dabartės imam dvi blėkas, pasitiesiam kepimo popieros ir išgleizojam šitą gerą kilogramą sėklų:

Kepimui paruošta granola | Receptai | Darau, blė

Kadangi kepsim dvi blėkas ir šiaip viską džiovinsim, nusistatom vėjelį:

Orkaitės režimas granolos kepinimui | Receptai | Darau, blė

Saulėgrąžos ir moliūgų sėklos kepa greitai. Jei keptumėte „tikrą“ granolą su avižiniais dribsniais ir kitom kruopom, užtruktų ilgiau ir reikėtų daugiau skystųjų komponentų. Sėklos tuo tarpu greitai apskrunda ir mažiau įgeria.

Taigi kepam apie pusvalandį maksimum ir kas tris-penkias minutes vis permaišom. Kitaip gausis angliavandeniai. Na, daugiau angliukų bus 🙂

Va koks grožis po nepilno pusvalanduko:

Apkepę saulėgrąžos ir moliūgų sėklos | Receptai | Darau, blė

Dvi blėkos šventiniam apsiėdimui:

Apkepę saulėgrąžos ir moliūgų sėklos | Receptai | Darau, blė

Baisiai skanu. Tiesa, nelabai biru, galima dar iš šiltos masės batonėlius formuoti, jei noro yr. O šiaip tai galima laužyti ir graužti. Kapitalinė sėmečkių dozė. Labai rekomenduoju.

Advertisements
Komentarai
  1. jarik parašė:

    Mes irgi kazka panasaus draugams ruosiam kaip dovaneles. Dabra zinosiu dar ir pavadinima to daikto 🙂 Tik tai bus ne vientisa mase, o mazi sausainukai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s