Paprastas maisto pašildymas

Posted: 2015-12-02 in Valgymas
Žymos:

Tarkim daleiskim, kad šaldytuve iš po vakar liko makaronų mišrainės. Ar kažko panašaus, kas mieliau valgoma šilta. Taip pat tarkim, kad namuose nėra nei mikrobangės, nei konvekcinės, nei garų krosnelės, o orkaitę kaisti pašildymui tikrai gaila. Ir kitų bėdų dar yra su orkaite. Kas daryt?

Tik nepagalvokit, kad esu vienas iš tų nusisvaigusių mikrobangių nekentėjų. Toli gražu. Bet neturiu tokiam įrenginiui vietos, o ir kai turėjau, tai panaudos atvejų nebuvo daug. Pieną kokį pašildyt ar sviestą išlydyt. Na, dar bulvių išsikept — pasakiškai skanios gaunasi. Makaronus ar košę šildyt man mikrobangėj nepatiko.

Tęsiam. Sakykim, pašildyti tokius makaronus ar kokią košę tiesiai ant liepsnos yra rizikinga. Reikia stovėti šalia, neperkaitinti ir neprisvilinti, maišyti ir dar kažkaip sužiūrėt, kad maistas neišsausėtų. Būtų sriuba — tai viskas yzy, užkaitei, palaukei ir yr.

Taigi dubenėlis makaronų mišrainės:

Vakarykštė šalta makaronų mišrainė su tunu | Darau, blė

Antra priemonė — didelis puodas, kuriame užvirintas vanduo. Ar pačiame puode tiesiogiai, ar virdulyje — jokio skirtumo. Dedam šį dubenėlį į vandenį tame puode:

Puodas su verdančiu vandeniu makaronų mišrainės šildymui | Darau, blė

Uždengiam, be abejo:

Uždengtame puode garuose šildoma makaronų mišrainė | Darau, blė

Po poros-trejeto minučių mišrainė bus šilta (netgi karšta), neišsausėjus ir visaip kitaip nesugadinta. Jai stačiai nauja gyvybė bus įpūsta.

Svarbu, kad dubenėlis nesiliestų prie puodo dugno. Tam galima panaudoti įdėklą arba (paprasčiausias variantas) leisti dubenėliui plūduriuoti. Prisilietęs dubenėlis prie dugno gali gauti per daug šilumos ir sutrūkti — tik tiek.

Toks va tatai life hackas.

Reklama
Komentarai
  1. Laura parašė:

    žinai, geras šitas 🙂 mišrainę aišku galiu valgyt ir šaltą, bet va pvz vis iškildavo klausimas, kaip pašildyti varškės apkepą. o čia visai geras sprendimas 😉 dėkui!

  2. Katinukas parašė:

    Gal ir nieko idėja, tik man susirūpinimą kelia mintis, jog poto reikės kažkaip tą indelį rankomis iškrapštyti iš verdančio vandens. 😀

  3. Romas parašė:

    Aš irgi tokį šildymo variantą kartais naudoju.
    Dar galima į didesnį puodą ant dugno padėjus vielos spiralę ar žiedą, ant jos padėjus mažesnį metalinį indą, šiame galima virti pvz tirštą uogienę (svarainių), kuri kitaip greit prisviltų. Žinoma tarp indų vanduo.
    Dar vienas pavykęs mano “šildymas“ buvo plovas storasieniame katiliuke, katiliukas ant dujinės, o po katiliuku dvi ar trys žvakutės, kur būna aliuminio indeliuose. Kol valandą numigau – puikiai ir tolygiai pašilo.

  4. Šarūnas parašė:

    Mikrobangų krosnelė, mažas galingumas ir papildomai puodelis vandens šildant maistą ir rezultatas identiškas, tik su mažiau laiko kaštų 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s