Marinatas jaučio nugarinės išpjovai

Posted: 2015-11-04 in Valgymas
Žymos:, ,

Vieną savaitę galingai padirbėjęs nusprendžiau, kad užsidirbau pasilepinimą ir nusipirkau dviejų kilogramų jautienos nugarinės išpjovą. Visą visutėlę. Hrrr. Beigi pagalvojau, kad ją užmarinuosiu raudonojo vyno marinate, kurį kažkada užmačiau Gidono Šapiro receptukuose. Na, toli gražu ne tokį marinatą dariau, kaip jis, šiek tiek pakoregavau pagal save.

Marinatui reikės:

  • Apie 200-250 ml sauso raudonojo vyno, bet kuris Cabernet Sauvignon sueis.
  • Cinamono lazdelės
  • Gvazdikėlių
  • Raudonėlio arba mairūno
  • Džiovintos apelsinų žievelės arba žaliosios citrinos šviežiai nupjaustytos

Ingredientai jautienos nugarinės išpjovos marinatui | Receptai | Darau, blė

Aha, panašu į karšto vyno receptą. Na, maždaug taip ir yra. Galite nusipirkti butelaitį glühweino ir jame marinuoti 🙂 Yzy pyzy čia viskas.

Taigi suberiam viską, kas beriasi, į puodelį, užpilam vynu ir užvirinam:

Ruošiamas raudonojo vyno marinatas jautienos nugarinės išpjovai | Receptai | Darau, blė

Kol anas kunkuliuoja, sutvarkom išpvoją: nupjaustom visokias plėves, išgražinam ir ištrinam druska. Tiesa, aš labai mažai ką nupjaustau, nes siaubingai bijau prarasti menkiausią išpjovos gabaliuką 🙂

Kavojam į šaldytuvą:

Jautienos nugarinės išpjova | Receptai | Darau, blė

Kai vynas užverda, uždengiam ir paliekam atvėsti:

Užviręs vyno marinatas | Receptai | Darau, blė

Tik nesugalvokite jo karšto ant mėsos užpilti, bus ne marinatas, o viralas. Be to, kai atvėsta, irgi ant mėsos nepilkite, padėkite į šaldytuvą atšalti kaip reikiant. Tada marinuosis geriausiai. Mėsa — tai jumi ne kokie agurkai, ją geriausia marinuoti šaltu marinatu.

Tarp marinato paruošimo ir užpylimo ant mėsos man praėjo 6 valandos:

Vyno marinatu užpilta jautienos nugarinės išpjova | Receptai | Darau, blė

Vakare užpyliau, ryte apverčiau (nes nesemia pilnai), o per pietus jau ėdžiau apsiputojęs. Gėris ir grožis. Su pipiriniu padažu visiškas apsiėdimas. Beje, padažą dariau šįkart su viskiu, o ne su brendžiu, lengvai dūminiu Jura. Gerumėėėėlis 🙂 Padažą irgi galima pasidaryti iš vakaro ir pakavoti šaldytuve, jis tada gerai susiguli, persismelkia viskuo, sutirštėja ir tampa fantastiškas.

Kaip kepti šitokiu būdu pamarinuotą išpjovą? Ogi visaip, kaip tik šaus į galvą. Pavyzdžiui, tiesiog supjausčius skersai raumenukų ir keptuvėje:

Mažiems kepsneliams paruošta išpjova | Receptai | Darau, blė

Ploniau pjaustom tiems šeimos nariams, kurie bijo „nekeptos mėsos“, o storiau — tiems, kas vertina sultingą kąsnelį:

Keptuvėje kepta jautienos nugarinės išpjova mažais kepsneliais | Receptai | Darau, blė

Kepti reikia neilgai, dvi-tris minutes iš vienos pusės. Arba galima atsipjauti didesnį šmotą, pakeptinti po minutę iš visų pusių, o paskui 10-15 min. pakepti 200 °C orkaitėje:

Orkaitėje kepta jautienos nugarinės išpjova | Receptai | Darau, blė

Štai toks maistas yra vyriškas, blė.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s