Kitoks arbūzas

Posted: 2015-10-27 in Valgymas
Žymos:,

Kažkur tai žmonikės telefone užmačiau tokį „projektą“, kaip perdaryti arbūzą. Gerai padarius gaunasi gražiai ir estetiškai, o jei nesigauna gražiai ir estetiškai, tai, blė, gaunasi bent jau skaniai. O kadangi buvo žmonikės gimtadienis, tai užsidegiau šventės stalą paįvairinti tokiu va desertu.

Trumpai apie reikalą. Paimam arbūzą, iškapstom, pripilam į jį raudono želė tirpalo ir duodam sustingt. Gaunasi kiek mažiau nuvalkiotas desertukas. Dar turiu pabrėžti, kad originale į želė tirpalą pripilama ir degtinės, kad arbūzas būtų su laipsniais.

Ingredientai (taip kaip aš dariau):

  • 5 kg pusė arbūzo
  • 4 pakeliai žemuoginės želė
  • 2 litru vandens

Arbūzo pusę ėmiau didelę, bet dabar, po bandymo, imčiau mažesnę. Geriau perdaryti mažą arbūziuką padalinus į dvi pusiki, nes kai arbūzas didelis, želė kiekis irgi gaunasi didelis ir ji nelabai laikosi. O ir pjaustyti sunkoka, „griuvinėja“ ji.

Pusė didelio arbūzo | Receptai | Darau, blė

Arbūzą iškobiam, palikdami šiokį tokį sluoksnį minkštimo. T.y. negremžiam iki pat žievės:

Išskkobta pusė arbūzo | Receptai | Darau, blė

Arbūzą galima reusinti, t.y. jo minkštimą panaudoti kaip šaltinį daliai (arba netgi visam) želė tirpalo:

Arbūzo minkštimas pertrinamas į sultis | Receptai | Darau, blė

Štai puodas su arbūzo sultimis ir želė pakiukais:

Puodas su arbūzo sultimis ir žemuoginė želė | Receptai | Darau, blė

Puodą papildžiau trūkstamu kiekiu vandens, užvirinau ir išmaišiau želė:

Paruoštas želė tirpalas arbūzo įdarymui | Receptai | Darau, blė

Pripildom arbūzą:

Želė tirpalu pildomas arbūzas | Receptai | Darau, blė

Paskui šitą gėrį nešam atvėsti į balkoną, jei jau klimatas tinkamas. Kitu atveju vėsinam iki kambario temperatūros ir kišam į šaldytuvą:

Išskobtas arbūzas pripiltas želė tirpalo | Receptai | Darau, blė

Nu ir kai sustengsta, gaunasi va tokie arbūzo gabalėliai:

Želinio arbūzo gabalėliai | Receptai | Darau, blė

Kaip jau minėjau, šitokio arbūzo cvekas turėtų būti želė su degtine. Tiesa, jei darysite su degtine, nepamirškite atvėsinti želė tirpalo iki kokių 60 laipsnių ir tik tada degtinę supilti. Kitaip didžioji dalis alkoholio išgaruos ir nebus naudos.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s