Saldžioji bulbelė su baravykų padažu

Posted: 2015-06-24 in Valgymas
Žymos:,

Ką suvalgyti tikram vyrui, kai namie per apsileidimą nebėra jokios mėsos? Na, arba gal norisi prieš Joninių šašlykų maratoną kiek pailsėti bei išsikrauti? Atsakymas paprastas: lieka pasitenkinti kuo nors vegetarišku. Pirmadienį žiauriai tingėjau kur nors trenktis, tad likau padirbėti iš namų.

Tingėti negarbinga, Tingėti negražu. Bet ėmė ir aptingo „Darau, blė“ pamažu.

Tai va. O atėjus pietų metui ir apsidairius šaldytuve liko aišku: mėsos pietums nebus, blė. Užtai stalčiuje radau vieną liūdną batatą, kuris taip ir prašėsi suryjamas. Ech, tarybinė vaikystė… kaip aš knygelėse skaitydavau apie tai, kaip visokie negriukai Afrikoje batatus valgo… ir taip norėjosi pabandyti! Reikės:

  • Didelio batato
  • Dviejų svogūnų
  • Kelių skiltelių česnako
  • Poros šaukštų virtų ar džiovintų baravykų
  • Trijų šaukštų grietinės
  • Mairūno
  • Juodųjų pipirų
  • Gal ir druskos…

Va šito batato tikro vyro pietums tikrai pakaks, jis sveria beveik 600 g: Saldžioji bulvė – batatas | Receptai | Darau, blė Nulupam, supjaustom smulkiais kubeliais: Nuluptas ir gabaliukais supjaustytas batatas | Receptai | Darau, blė Dedam virti garuose (ar, blogiausiu atveju, į vandenį. Bet tada reikia žiūrėti, kad netyčia batatų košė nesigautų): Garuose verdamas batatas | Receptai | Darau, blė Virti reikia apie 20 minučių. Per tą laiką kaip tik galima pasiruošti tobulą padažą. Pradžiai tikram vyrui rimta užduotis — iš šaldytos trinkos atsiskelti kažkiek baravykų: Virti ir šaldyti baravykai | Receptai | Darau, blė Smulkinti praktiškai nebereikia 😀 Dar reikia poros svogūnų ir česnako skiltelių: Svogūnai ir česnako skiltelės | Receptai | Darau, blė Beigi būtinai gausiai mairūno ir šiek tiek grūstų pipirų: Prieskoniai: mairūnas ir juodieji pipirai | Receptai | Darau, blė Aišku, tobulam padažui viską reikia pakepinti ant sviestuko: Keptuvėje tirpstantis sviestas | Receptai | Darau, blė Pirmiausia reiki apkepinti svogūnus su česnakais: Keptuvėje ant sviesto kepinami svogūnai ir česnakai baravykiniam padažui | Receptai | Darau, blė Paskui galima mesti baravykus — jie jie virti arba džiovinti: Keptuvėje ant sviesto kepinami svogūnai, česnakai ir baravykai baravykiniam padažui | Receptai | Darau, blė Jei baravykai žali, juos reikia mesti kartu su svogūnais ir česnakais, kad apsidorotų. Arba netgi apvirti prieš tai. Galima ir sufalšyvinti: nusipirkti bet kurioj parduotuvėj rudųjų pievagrybių. Nebus tai didelė nuodėmė, dauguma restoranų „baravykinį“ padažą daro su šiais pievagrybiais. Ir dauguma klientų, be abejo, to nepastebi. Voveraitės dažniausiai būna iš pamaskvio šiltnamių. Kai viskas dar šiek tiek apkepa, gausiai pabarstom mairūnu — praktiškai užklojam viską jo sluoksniu: Prieskoniais apibarstyti svogūnai, česnakai ir baravykai | Receptai | Darau, blė Ir paskaninam pipirais. Tada dar šiek tiek pamaišom, pakepinam pusę minutės ir dedam tris šaukštus grietinės. Maišom, kol gerai sušyla ir „išprakaituoja“ riebalų lašeliais, padažas puikus: Grietininis baravykų padažas | Receptai | Darau, blė Viena dilema. Kadangi batatas yra saldus, tai jumi rinktis — sūdyti padažą ar ne. Batatus garuose aš sūdžiau, padažo — ne. Derinys gavosi puikus. O batatas per padažo ruošimą visai šauniai išvirė: Išviręs batatas | Receptai | Darau, blė Ką gi, verčiam batato gabaliukus į lėkštę, pilam padažą ir valgom šaukštu (kad nebūtų padažo praradimų): Saldžioji bulvė batatas su baravykiniu padažu | Receptai | Darau, blė Skaniai paėst saldžiųjų bulbelių, blė!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.