Marmuriniai margučiai

Posted: 2015-04-05 in Valgymas
Žymos:, ,

Su Velykom, gerbiamieji! Ta proga parodysiu vieną margučių dekoravimo būdą.

Pradėkime nuo to, kad reikia užsikaisti du puodu: vieną su kiaušiniais ir juos išvirti minkštai (t.y. 3 min. po užvirimo), o antrą — su svogūnų lukštais (ir taip kuo drūčiau jų). Galima ir kavos puodą užsivirti, ji dažo irgi puikiai, bet priduoda ir pikantiško prieskonio.

Kai kiaušiniai išverda (minkštai), juos išimame, lukštus sutraiškome ir po vieną kitą lukšto gabaliuką išimame:

Minkštai išvirti ir aplupinėti kiaušiniai | Velykos | Darau, blė

Aha. Patikrinam, ar užvirė lukštų nuoviras arba kava. Beje, būkite atsargūs, kiaušinių negalima atvėsinti, jų lukštus sutraiškyti ir aplupinėti reikia karštus.

Po to šituos aplupinėtus kiaušinius dedam į nuovirą/kavą:

Verdančiame svogūnų lukštų nuovire arba kavoje pamerkiami kiaušiniai | Velykos | Darau, blė

Kiaušinius paverdame dar 3-4 minutes, o paskui dar leidžiam jiems dar kiek pagulėti kartame nuovire. Po to atvėsiname ir nulupame:

Marmuriniai margučiai | Velykos | Darau, blė

Aišku, šitais margučiais nepasidaužysit, bet jie labai gražūs, ar ne? 🙂

Linksmų ir skanių švenčių!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.