Tailandietiškos agurkų salotos

Posted: 2014-10-15 in Valgymas
Žymos:, , ,

Kad nesijaustumėt visai apleisti, bo pastaruoju metu gyvenimas truputį trukdo skiesti į tinklaraštį, pasidalinsiu vienu seniai archyvuose gulinčiu receptuku. Čia jau, regis, bus trečias tailandietiškas patiekalas, kuriuo dalinuosi (nes sriuba ir pupelės jau buvo).

Ilgai netempiam — ingredientai 3–4 porcijoms:

  • 100 g salotų lapų, maišytų žalių ir melsvų
  • Du trumpavaisiai arba vienas ilgavaisis agurkas (man ilgavaisiai skaniau)
  • Ilgoji raudonoji paprika
  • 100 g kepintų žemės riešutų
  • Laimo vaisius (žalioji citrina)
  • Pusė žaliosios paprikos arba visas žalias čili pipiras (jei mėgstate aštriau)
  • Sojos padažas

Ingredientai tailandietiškoms agurkų salotoms | Receptai | Darau, blė

Pradedam nuo padažo. Susmulkinam žalios paprikos gabalą arba žalią čiliuką:

Tailandietiškų agurkų salotų padažui susmulkinta žalioji paprika arba žaliasis čili pipiras | Receptai | Darau, blė

Į puodelį ar dubenėlį išspaudžiam žaliąją citriną bei įpilam šaukštą sojų padažo, ten suverčiam žaliąjį pipirą ir išmaišom:

Tailandietiškoms agurkų salotoms paruoštas padažas | Receptai | Darau, blė

Agurką (-us) perpjaunam išilgai ir šaukšteliu išskobiam sėklas:

Išilgai perpjauti ir šaukšteliu išskobti agurkai | Receptai | Darau, blė

Supjaustom, turi gautis va tokie pusžiedžiai:

Pusžiedžiais supjaustyti išskobti agurkai | Receptai | Darau, blė

Raudonąją papriką pjaustom kokių 5 cm ilgio šiaudeliais:

Šiaudeliais supjaustyta ilgoji raudonoji paprika | Receptai | Darau, blė

Salotas ruošiam kiekvienai porcijai atskirai. Išklojam lėkštę salotomis:

Lėkštėje ruošiamos tailandietiškos agurkų salotos | Receptai | Darau, blė

Ratuku padėliojam paprikos šiaudelius:

Lėkštėje ruošiamos tailandietiškos agurkų salotos | Receptai | Darau, blė

Į vidurį įmetam agurkų:

Lėkštėje ruošiamos tailandietiškos agurkų salotos | Receptai | Darau, blė

Apibarstom viską riešutais:

Lėkštėje ruošiamos tailandietiškos agurkų salotos | Receptai | Darau, blė

Pašlakstom padažu ir salotos pabaigtos:

Paruoštos ir patiektos tailandietiškos agurkų salotos | Receptai | Darau, blė

Tiekti galima atskirai arba su mėsingais ir salotų reikalaujančiais patiekalais.

Skanaus, blė!

Advertisements
Komentarai
  1. Romas parašė:

    Klausimas dėl žemės riešutų – jie kaip suprantu turi būti nesūdyti? Kažkaip nelabai tokių matau, vis sūdyti ar saldūs būna, ar blogai ieškau?

    • Darau, Blė parašė:

      Šiaip reikėtų pirkti žemės riešutų branduolius su odelėmis ir kepti orkaitėje. Po to — nuvalyti. Tai jie bus ir apkepinti, ir nesūdyti.

      Labai labai tingint galima nusipirkti kepintų sūdytų ir per kelis kartus gerai šaltu vandeniu nuplauti…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s