Kaip kepti biskočius

Posted: 2014-04-23 in Valgymas
Žymos:, ,

Biscotti arba cantuccini (it. dukart keptas, kavos duonelė) yra labai skanūs ir traškūs sausainukai su riešutais, sėklomis ir kitokiais užpildais. Biskočiai iš pradžių iškepami kepale, kaip duona, o paskui tas kepalas supjaustomas riekelėmis ir dar pakepamas-padžiovinamas. Kepti biskočius paprasta, jie ilgai negendantys ir labai skanūs. Na, nes į juos galite dėti ką tik mėgstate 🙂

Vienas labai vykęs biskočių variantas, kurį ruošėme – tai biskočiai su pistacijomis bei saulėje džiovintais pomidorais (šiaip jie džiovinami visai ne saulėje, čia tik pavadinimas toks).

Ingredientai:

  • 200 g pistacijų (svoris su lukštais) arba kiek daugiau
  • 50 g džiovintų pomidorų
  • 250 g miltų (gal kiek daugiau, be to, dar ir pabarstymui reikės)
  • 100 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • Šaukštelis kepimo miltelių

Pradėti reikia nuo smagiausios dalies. T.y. pistacijų iškrapštinėjimo ir smulkinimo į kokias keturias dalis:

Pistacijos smulkinamos biskočiams | Receptai | Darau, blė

Po to galime užsiimti ir pomidorais:

Biskočiams smulkinami saulėje džiovinti pomidorai | Receptai | Darau, blė

Po to gerai išplakami kiaušiniai ir į juos suberiamos pistacijos su pomidorais:

Su riešutais ir saulėje džiovintais pomidorais maišomas kiaušinių plakinys biskočiams | Receptai | Darau, blė

Miltus tuo tarpu sumaišome su cukrumi ir kepimo milteliais:

Biskočiams paruošti birieji ingredientai: miltai, cukrus, kepimo milteliai | Receptai | Darau, blė

Na, paskui tuos miltus reikia po truputį berti į kiaušinių ir pistacijų mišinį bei intensyviai maišyti. Nuotraukoje, tiesa, kitų, su saulėgrąžomis ir moliūgų sėklomis, biskočių tešla vidury gamybos:

Biskočių su saulėgrąžomis ir moliūgų sėklomis tešla | Receptai | Darau, blė

Iš tešlos po to formuojamas kepaliukas (arba du), ir dedamas kepti į skartą. Kepaliukas turi būti paplokščias, 3-4 cm aukščio:

Suformuotas biskočių kepalas | Receptai | Darau, blė

Mums kažkaip gavosi vienas, tai jį ir įdėjome į skardą:

Biskočių kepalas paruoštas kepimui skardoje | Receptai | Darau, blė

Orkaitė nustatoma ties 150℃ ir kepaliukas joje kepa apie 40-45 minutes. Na, kol sutvirtėja gerai ir pagaliuku pabadžius ant jo tešlos nelieka. Tada kepalas ištraukiamas (orkaitė neišjungiama!) ir supjaustomas maždaug centimetro storio riekelėmis:

Antram kepimui pjaustomas biskočių kepalas | Receptai | Darau, blė

Po to paruošiama va tokia skarda, pilna būsimų biskočių:

Antrajam kepimui paruoštos biskočių riekelės kepimo skardoje | Receptai | Darau, blė

Šaunam šitas riekeles dar dešimčiai minučių ir, uch, kokie skanūs biskočiukai gaunasi!

Iškepti ir valgymui paruošti biskočiai | Receptai | Darau, blė

Na, kaip minėjau, į biskočius galima dėti, ką tik norite. Su saulėgrąžomis ir moliūgų sėklomis taip pat išeina visai neblogi:

Biskočiams paruoštos saulėgrąžos ir moliūgų sėklos | Receptai | Darau, blė

Kepkit ir graužkit į sveikatą, blė!

Advertisements
Komentarai
  1. Laura parašė:

    kaip norėčiau dabar tokių.. 🙂

  2. Laura parašė:

    man tokie skanūs neišeina, kaip jums 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s