Sprandinės karbonadai

Posted: 2014-04-09 in Valgymas
Žymos:, ,

Na, retas lietuvis turbūt nežino, kas yra karbonadas. Arba kaip šis patiekalas ruošiamas. Tradicinis karbonadas, be abejo, yra ruošiamas iš nugarinės, nes ji labiausiai tam tinkama: mėsos gabalas vientisas, tolygus ir paprastai pjaustomas. Tiesa, nugarinės mėsa yra sausoka ir kietoka (sąlyginai), tad karbonadai tradiciškai išmušami, kad būtų lengviau kepti ir kramtyti.

Man, asmeniškai, atrodo, kad kiauliškiausia kiaulės vieta yra sprandinė. Ji turi daug specifinio kiaulės mėsai aromato, taip pat ši mėsa minkšta ir sultinga. Karbonadams ji retai naudojama, paprastai kepami sprandinės kepsniai. Bet kodėl gi neišsikepus iš jos karbonado? Man tokie karbonadai patinka netgi labiau, nei tradiciniai.

Ingredientai šeimynai iš trijų asmenų pavalgyti:

  • 0,5 kg sprandinės
  • 2 kiaušiniai
  • Šaukštas majonezo
  • Druskos ir pipirų ar kokių nors žolelių pagal skonį
  • Miltų arba džiūvėsėlių pavoliojimui

Sprandinė supjaustoma per daug nesismulkinant ir nedarinėjant, tiesiog kokio nepilno centimetro storio riekelėmis:

Pjaustyta kiaulienos sprandinė | Receptai | Darau, blė

O po to visi gabaliukai išmušami. Mušant mėsą ją verta įdėti į maišelį ar bent jau juo pridengti — nesitaškys:

Išmušti sprandinės karbonadai | Receptai | Darau, blė

Karbonadų užtaisas: du kiaušiniai išplakti su šaukštu majonezo:

Su majonezu išplakti kiaušiniai | Receptai | Darau, blė

Taip pat reikia pasiruošti nemažai miltų, jei voliosite juose:

Miltai karbonadų voliojimui | Receptai | Darau, blė

Kai kuriems taip labiau patinka. Man tuo tarpu labiau patinka džiūvėsėliai:

Džiūvėsėliai karbonadų voliojimui | Receptai | Darau, blė

Karbonadus druskinam-pipirinam, merkiam į kiaušinių plakinį, voliojam miltuose ir/ar džiūvėsėliuose ir dedam į keptuvę:

Keptuvėje sudėti karbonadai kepimui | Receptai | Darau, blė

 

Kai apkepa (dvi-trys minutės) — verčiam:

Apversti keptuvėje kepami karbonadai | Receptai | Darau, blė

Maždaug taip. Dar dvi-trys minutės ir galima tiekti į stalą:

Lėkštėje patiektas karbonadas su garnyru | Receptai | Darau, blė

Karbonadus ruošti tikrai paprasta. O sprandinės karbonadai būna tokie… mmm… kiauliški. Nepalyginsi su nugarinės.

Skanaus.

Reklama
Komentarai
  1. mindogas parašė:

    Labai skanu. Pasidalinsiu dar mūsų tradiciniu šeimos karbonado deriniu: karbonadas (nebūtinai sprandinės), bulvių košė (trinta su pienu) ir morkų mišrainė (su majonezu ir česnaku). Mirti galima bevalgant..

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s