Bulvikės mikrobangėj

Posted: 2014-03-19 in Valgymas
Žymos:, ,

Šitą receptą labai mėgstu. Dažnai juo nesinaudoju, bet kartais… kai tingiu, arba kai staigiai prireikia bulvių. Pavyzdžiui, prie šaltibarščių, kai jie jau beveik baigti.

Jei paranojiškai bijote mikrobanginių krosnelių arba esate įsitikinę, kad jos yra blogis — neskaitykite. Šis receptas tiems, kurie mano, kad mikrobangės yra puikus žmonijos išradimas, nebijo ir moka jomis naudotis taip, kaip reikia.

Pradžiai nusiskutam bulvikių — tiek kiek reikia, bet kad mikrobangėje jos būtų išdėliotos vienu sluoksniu, t.y. bulvės negali „lipti“ viena ant kitos. Aš nusiskutau kelias nedideles, mažesnes už kiaušinį, bulvikes, o vieną stambią perpjoviau per pusę:

Kepimui nuskustos bulvikės | Receptai | Darau, blė

Čia toks atskaitos taškas — bulvikės turi būti mažesnės už kiaušinį. Jei jos didesnės — smulkinam.

Kitas žingsnis: bulvikes sumetam į paprastą polietileninį maišelį ir užvarom prieskoniais. Prieskoniai: druska, krapai ir raudonoji saldžioji paprika milteliais. Bet galite rinktis kokius tik norite ir mėgstate, tai visiškai nesvarbu:

Kepimui maišelyje su prieskoniais ištrintos bulvikės | Receptai | Darau, blė

Toliau. Maišelyje bulves su prieskoniais gerai iškalatojam ir tada tampriai užrišam. Maišelio „uodegą“ reikėtų nupjauti:

Maišelyje kepimui užrištos bulvikės | Receptai | Darau, blė

Viskas. Dabar su lėkšte ir maišeliu dedam į mikrobangę, nustatom didžiausią galią, laikmatį — ties 10 minučių ir pamirštam:

Mikrobangų krosnelėje dešimčiai minučių kepti paliktos bulvikės | Receptai | Darau, blė

Kas čia vyksta? Ogi viskas labai paprasta: bulvės išverda pačios savo sultyse, o nuo išsiveržusių karštų garų, kuriuos laiko uždaręs maišelis, jos pasidengia labai malonia plutele. Maišelis šio dorojimo metu turėtų būti išsipūtęs (ir ne, jis neišsilydys):

Išsipūtęs mikrobangų krosnelėje kepamų bulvikių maišelis | Receptai | Darau, blė

Kai baigiasi dešimt minučių, bulvikes išimam ir prapjovę maišelį iškratom:

Mikrobangų krosnelėje iškeptos bulvės | Receptai | Darau, blė

Jos būna labai skanios, su plutele, viduje minkštos kaip bulvių košė. Man netgi primena laužo žarijose keptas bulves. Beje, prakrapštydami maišelį būkite atsargūs: jis pilnas labai karštų garų!

Skanių bulvikių!

Advertisements
Komentarai
  1. Laura parašė:

    aš esu prieš mikrobanges, tai įrašo neskaitau 😀

  2. darius parašė:

    Pala pala, o tai plastmase nesilydo??

    • Darau, Blė parašė:

      Tai rašiau, kad nesilydo. Šiaip mikrobangos plastmasės neveikia, ji sušyla nuo produktų. Bulvės čia tiek neįkaista. Nagi, bandykite tiesiog 🙂

  3. ecka333 parašė:

    Siaip cia turbut geriausias tavo receptas. Nes jis tinka ir didziausiems tinginiams:)

  4. Modestas parašė:

    Išbandžiau ir puikiai veikia, o be to ir skanu. Gal tik prieskonių pataupiau.

  5. PinkCity parašė:

    Jau seniai buvau skaičiusi šį receptą, bet va tik šiandien sugalvojau pasinaudoti. Tikrai liuks, kokios skanios bulvytės, ir kaip greitai! Tik man didžiausia problema yra tie maišeliai. Naujų neperkam, naudojam tuos, kuriuose ką nors iš prekybcentrio parsinešam, ir kažkaip vis kiauri būna! Ir man kaip tyčia skaniausi agurkai, sūdyti maišelyje… Ir dabar va ieškojau ieškojau normalaus, be skylučių, atrodo radau, bet vis tiek subliuškusį išėmiau iš mikrobangės. Ale ir tokiam iškepė. Ačiū už receptą!

  6. Skirmantas parašė:

    Mumi tai turime tokį spec. indą – plastmasinį puodą su dangčiu. Tai jame irgi puikiai gaunasi. Ir bulvės ten keliais sluoksniais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s