Kiauliaganio pyragas

Posted: 2014-01-22 in Valgymas
Žymos:, ,

Normaliai šis pyragas vadinamas „Piemenų pyragu“,  o jei tiksliau – aviganio pyragu (Shepperd’s pie). Beata dar rašo, kad keptas iš jautienos šis pyragas vadinamas „kaimišku“ (Cottage pie).

O va jei turite kiaulės mėsos, tai kas gausis tada? Misliu, kad tada turėtų gautis „Kiauliaganio pyragas“. Tai ir padarom tokį.

Manau, kad lietuviams šis „pyragas“ turėtų būti labai prie dūšios. Na, juk tas pats kas cepelinai: malta mėsa, trintos bulvės ir visa tai – kartu. Tik dėl tikslumo reikėtų pažymėti, kad pyragui suteikiantys pikantišką skonį prieskoniai – ne visiškai tautiški, o labiau egzotiniai arba importiniai. Svetimkūniai visokiausi.

Taigi reikės:

  • Puskilio smulkinto kiaulienos kumpio
  • Nepilno kilogramo bulvių, 800–900 g
  • Dviejų riebių morkų
  • Dviejų drūtų svogūnų
  • Dviejų lauro lapų
  • Dviejų česnako skiltelių
  • Sojos ir Vusterio padažų (galima tik kurio nors vieno)
  • Balzaminio acto
  • Pomidorų pastos-koncentrato
  • Fermentinio sūrio pabarstymui

P.S. Vusterio arba Vusteršerio padažas lietuviškoje spaudoje paprastai netaisyklingai vadinamas Vorčesterio padažu (Worcester arba Worcestershire sauce). Čia tiesiog viena iš angliškos rašybos subtilybių, kurios tiksliai nežinant perskaityti neįmanoma. Mane vienas draugas netyčiukais apšvietė, tai nuo to karto ir aš kitus šviečiu 🙂

Čia maždaug ingredientų nuotrauka (tik be mėsos, bulvių ir sūrio):

Ingredientai piemenų kiauliaganio pyragui | Receptai | Darau, blė

Bulves užkaičiam virti, o smulkintą kumpį suverčiam į keptuvę su  kitomis smulkintomis daržovėmis ir lauro lapais:

Kiauliaganio piemenų pyragui kepamas smulkintas kiaulienos kumpis su daržovėmis | Receptai | Darau, blė

Kai mėsa jau praranda rausvumą ir papilkėja, o daržovės suminkštėja, pilam du šaukštu sojos padažo ir tiek pat pomidorų pastos, po šaukštą vusterio ir balzamo:

Kiauliaganio pyragui kepinamas smulkintas kiaulienos kumpis su padažais | Receptai | Darau, blė

Kas gi toliau… toliau iš bulvių darom košę. Apkepintą mėsą sudedam į nedidelę skardą kokių 3-4 cm storio sluoksniu ir užkrečiam bulvių koše. Bulvių košę sušiaušiam, kad atrodytų „netvarkingai“:

Kiauliaganio pyragas su bulvių koše skardoje paruoštas kepimui  | Receptai | Darau, blė

Pyrago viršų apibarstome smulkiai tarkuotu sūriu:

Kiauliaganio pyrago viršus apibarstytas tarkuotu fermentiniu sūriu | Receptai | Darau, blė

Metam kokiam pusvalandukui į iki 200 ℃ įkaitintą orkaitę ir palaukiam, kol gražiai apskrus:

Apskrudęs kiauliaganio pyragas | Receptai | Darau, blė

Va jums grožis ir gėris, be to, dar baisiai skanus:

Lėkštėje patiektas kiauliaganio pyragas | Receptai | Darau, blė

Valgyti galima vieną arba su salotomis. O gal ir su spirgučių padažu. Skanaus, blė!

Reklama
Komentarai
  1. Evelina parašė:

    Šiandien valgėm šį patiekalą. Ačiū, buvo labai skanu 🙂

  2. Laura parašė:

    valgyt nebegamini, ar ką? nėr naujų receptų… 😦 o aš nesugalvoju, ką vakarienei daryt 😀

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s