Iš gyvenimo #2, arba improvizuotas spragtukas

Posted: 2014-01-13 in Pezalai
Žymos:

Prisireikė paskaldyti lazdyno riešutų. O kadangi mūsuose toks daiktas dėl alergijų retas svečias, tai ir spragtuko, savaime suprantama, neturime. Kandidatai buvo du. Vienas – „replės“ česnakui spausti. Deja, tas daiktas skirtas traiškyti ir sunkti, todėl riešutai tampa nelabai valgomi. O kitas…

…iš vyriškos įrankių dėžės. Tokios kaip ir replės-raktas, reguliuojamo dydžio. Pritaikius riešutams veikia puikiai:

Spragtukas arba gliaudukas: reguliuojamo dydžio replės | Darau, blė

Beje, jei domina tikslūs terminai, tai tas „spragtukas“ lietuviškai yra vadinamas „gliauduku“. O šitos replės puikiai tinka ir nesueižėjusioms pistacijoms tvarkyti.

Reklama
Komentarai
  1. Kelertas parašė:

    Dar labai geras būdas yra riešutus gliaudyti su peiliu 😀 riešuto lukšto viršūnėlę šiek tiek reikia pašveisti peilio ašminim, ir tada per patį lukšto vidurį įsmeigti peilio smaigalį. Iš pradžių gali pasirodyti sunkokas būdas ir lėtas 😀 bet kai įpranti – greitai einasi.

  2. Romas parašė:

    Aš tai irgi naudoju panašias, dar didesnes reples graikiškiems ir lazdyno riešutams. Beje, su fiksuojamom replėm (reguliavimo varžtas rankenos gale) labai puikiai atsidaro vienkartiniai slovikų dangteliai 🙂

  3. Romas parašė:

    Mano vienas iš turbūt keisčiausiai kitiems atrodančių pabandymų būtų dyzelinės mašinos su nudegusiom žvakėm užvedimas žiemą paduodant deguonį į oro filtrą. Puikiai pavyko 🙂 Be deguonies – niekaip

  4. Romas parašė:

    Įdomus dalykas tas, kad norint namuose turėti pvz 90 ar 93% grynumo deguonies, nebūtina tampyti sunkius balionus. Tam reikalui yra įrengimai, pvz lagamino dydžio, įjungi jo laidą į rozetę ir viskas, kokius 2000 valandų gauni deguonį iki 5 ar 6 litrų per minutę. Tik kaina tokio lagamino (medicininės paskirties) apie 1000-1500 Eur.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s