Receptą namuose pademonstravo mano brangioji antroji pusė. Eksperimento vardan ir įrodymui, kad taip įmanoma (proof of concept). Taip pat papasakojo istoriją, kad kolegės tokius desertus gamindavosi darbinėje virtuvėlėje, po pietų.
Šits pyragas, jei gerai pamenu, vadinasi lyg ir Bolo de Caneca — lietuviškai tiesiog „pyragėlis puodelyje“. Na, iš tikro tai taip ir yr. Nors man šitas patiekalas panašesnis į savotišką desertinį omletą.
Ingredientai:
- Kiaušinis
- Du šaukštu kakavos
- Keturi šaukštai miltų
- Trys šaukštai cukraus
- Šaukštas aliejaus
- Keturi šaukštai pieno
- Arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Visi šaukštai ir šaukšteliai — nubraukti. O jei norėsite nenubrauktų, tai reikės dviejų kiaušinių.
Pirmiausia pasirinktame puodelyje (geriausia tai toks puslitrinis) išplakamas kiaušinis. Paskui supilami skysti ingredientai ir cukrus ir gerai išmaišoma. Galiausiai keliauja visi miltai ir milteliai.
Kokybiškai išmaišytą mutinį šauname į maksimaliai užsuktą mikrobangę trims minutėms ir gaunasi va kažkas tokio:
Gražus pyragėlis, visai kaip tikras:
O viduje irgi visai nieko:
Skanaus greitai ir paprastai! Griežtai rekomenduoju!
Ir šitą išbandžiau. Perduok ačiū žmonai. Labai skanu ir greita. Teks dabar dar darytis nes šeimyna suputo viską.