Kaip kepti kopūstinius pyragėlius

Posted: 2013-12-11 in Valgymas
Žymos:, ,

Visokie pyragėliai man asocijuojasi su šaltuoju metų laiku ir, be abejo, su Kalėdomis. Gal todėl, kad paprasčiausiai tamsiais ir šaltais vakarais daugiau laiko praleidžiam namie, o daugiau praleisdami namie daugiau visko ir gaminame.

Iš bemielės sluoksniuotos tešlos galima pagaminti begalę įvairiausių dalykų. Kad ir Velingtono kepsnį. Bet visokie pyragėliai iš jos yra tiesiog puikūs, o įdarui tai tik įjunk fantaziją. Beje, ir kibinai iš jos labai skanūs.

Šiam kartui bus kopūstiniai pyragėliai. Ingredientai pigūs ir paprasti, receptas nesudėtingas, kepti paprasta. O ir visai šeimai smagus vakaras garantuotas!

Reikės:

  • Pusės kopūsto
  • Raudonos paprikos
  • Svogūno
  • Česnako skiltelės ar daugiau (pagal skonį)

Ingredientai kopūstinių pyragėlių įdarui | Receptai | Darau, blė

Taip pat prieskonių:

  • Kumino
  • Raudonosios džiovintos paprikos
  • Pipirų
  • Druskos

Prieskoniai kopūstinių pyragėlių įdarui | Receptai | Darau, blė

Ingredientus susmulkiname ir su prieskoniais verčiam į keptuvę gerai sušusti:

Keptuvėje šutinamas kopūstinių pyragėlių įdaras | Receptai | Darau, blė

Kol įdaras šunta, paskleidžiam atšilti mažus bemielės tešlos lakštus:

Atšilimui paskleista bemielė sluoksniuota tešla | Receptai | Darau, blė

Po to pilam ant stalo miltus ir šituos gabalėlius kočiojam taip, kad jie taptų kvadratiniai. Ir pjaustom:

Pjaustomas iškočiotas bemielės sluoksniuotos tešlos lakštas | Receptai | Darau, blė

Pjausom į keturias dalis ir dėliojam sušutusį įdarą:

Ant supjaustyto bemielės sluoksniuotos tešlos lakšto dėliojamas šutintas kopūstinių pyragėlių įdaras | Receptai | Darau, blė

Paskui, aišku, lenkiam per pusę ir šakute gražiai užspaudžiam kraštelius:

Šakute užspaudinėjamas kopūstinis pyragėlis | Receptai | Darau, blė

Paskui pyragėlius dėliojam į skardą juos kiek perlenkdami, kad forma primintų F-117 Nighthawk žvalgybinį lėktuvą:

Į skardą sudėti ir kepimui paruošti kopūstiniai bemielės sluoksniuotos tešlos pyragėliai | Darau, blė

Be abejo, pyragėlius būtina apterlioti plaktu kiaušiniu:

Plaktu kiaušiniu aptepamas kopūstinis bemielės sluoksniuotos tešlos pyragėlis | Receptai | Darau, blė

Šaunam į iki 200 ℃ įkaitintą orkaitę kokioms 10-15 min. nuolat stebėdami ir iškepusius traukiam lauk:

Iškepę kopūstiniai sluoksniuotos tešlos pyragėliai | Receptai | Darau, blė

Skanių pyragėlių jums visiems!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s