Svečio įrašas: kaip daryti burokėlių pyragą

Posted: 2013-12-04 in Valgymas
Žymos:, ,

Kadangi aš pats pyragų nekepu (arba kepu labai retai, nebent tas pyragas — bandelė burgeriui), tai nusprendžiau pasinaudoti kitais resursais šios spragos savo receptų skiltyje užpildymui. Į pagalbą vėl atėjo žmonikė, tai toliau tekstas eina jos.

Antradienis, 20:52, įsitaisiau patogiai foteliuke. Ciūcikas ir pledukas šildo kojas. Žodžiu, vėl sumąsčiau, kad reikia ateiti čia į svečius ir apsiskelbti tautai kaip aš kepiau pyragą, ir ne bet kokį, o burokėlinį! Šiandien vienas koleginas darbe sakė: „Jeigu tu būtum neženota, o aš tavo geriausias draugas, man būtų baisiai gerai, nes tu turbūt mane vaišintum ir vaišintum viskuo“. Sakau: „Tai ką dabar daryti?“ „O dabar irgi gali vaišinti, tik vyrui nesakyk“. Žodžiu, gerb. vyre, aš tau nieko nesakau.

Tai va. Iš esmės labai rekomenduoju pažiūrėti šitą video ir bus viskas aišku, kaip reikia kepti pyragą. Galėsit toliau nieko neskaityti, tik receptą, ne pagal video ėmiau.

Taigi, visų pirma visi įsitaisom patogiai 6:31 min. ir žiūrim filmuką:

http://www.youtube.com/watch?v=85Mugkw9W14

Treiningus jau praėjom, metas sužinoti stebuklingus pyrago ingridientus:

  • 250 g virtų arba keptų sutarkuotų burokėlių
  • 200 g tamsaus šokolado
  • 200 g sviesto
  • 135 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. kakavos miltelių
  • 5 kiaušiniai
  • 1 stiklinė cukraus

Pyragas iš tikrųjų pasigamina pakankamai paprastai, tik labai jau daug indų susinaudoja.

Visų pirma užsikaičiam karšto vandens į puodą, įdedam kokį nors karščio nebijantį indą ir sulaužom į jį visa šokoladą. Šokoladas po truputį tirpsta, labai skanu jį tokį paragauti, po to dar paragauti ir galiausiai nustoti ragauti, nes nieko nebeliks pyragui.

Šokoladas burokėlių pyragui | Receptai | Darau, blė

Kai šokoladas ištirpsta į tą patį indą sudedam pasmulkintą sviestą. Pamakaluojam viską ir paliekam toliau lydytis viską tokioje vonelėje. Aš kartais ugnį įjungiu (tokią mažytę), kartais visai išjungiu.

Šokolade tirpdomas sviestas burokėlių pyragui | Receptai | Darau, blė

Tuo metu paėmiau 250 numerio burokėlį, pasmulkinau peiliu ir su blenderiu sutryniau jį iki tyrelės. Teisybės dėlei turiu pasakyti, kad prastai aš jį sutryniau ir liko gabaliukų, bet pyrage jie laba skaniai suėjo, kaip želė gabaliukai.

Pyragui blenderiu trinami burokėliai | Receptai | Darau, blė

Dabar imam trečią indą kuriame išplakame iki standžių putų visų penkių kiaušinių baltymus. Kai baltymai išsiplaka, suberiame cukrų ir toliau plakame.

Imame ketvirtą indą, jame susimatuojame ir susimaišome visus produktus, miltus, kepimo ir kakavos miltelius.

Vat, o dabar pagaliau imame didžiausią indą, kuriame viską gražiai ir elegantiškai sumakaluosim į vieną tešlą. Aš dariau tokia tvarka: kiaušinių trynius sumaišau su burokėliais, tada pyliau šokoladą su sviestu. Viską gražiai sumaišom. Dabar įkrečiame pusę išplaktų baltymų su cukrumi ir viską labai gražiai, lėtai, plastiškais judesiais maišome. Gaunasi baisiai gražu:

Burokėlių pyragui maišomi kiaušinių baltymai | Receptai | Darau, blė

Kai sumaišome vieną pusę, sukrečiame antrą pusę ir vėl sumaišome. Čia viskas, kad išliktų oro burbuliukai. Ir tik dabar suberiame sausą davinį. Kai viskas gražiai sumakaluota, pasiruošiame kepimo formą: patepame sviestu ir pabarstome kakavos milteliais. Supilame tešlą.

Į kepimo formą supilta tešla burokėlių pyragui | Receptai | Darau, blė

Visą reikalą pašauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame kažkur 45-50 minučių, bet jūs dėl šventos ramybės patikrinkit su kokiu dantų krapštuku ar jis nelieka šlapias įbedus.

Kantriai išlaukus – vuolia!!! Puolam ragauti, skanauti, kviesti draugus, kaimynus, gimines ir artimuosius. Tokio kiekio užteks visiems!

Iškeptas burokėlių pyragas | Receptai | Darau, blė

Reklama
Komentarai
  1. Evelina parašė:

    Šiandien kepiau.
    Labai skanu!!!
    Bet kitą kartą pabandysiu daugiau įdėti burokėlių 😀

  2. `Nomeda parašė:

    Vienas skaniausiu pyragu- slapias,turtingo skonio Jei norite ji padaryti tortu, tereikia pertepti Rududu, o virsu aplieti lydytu juodu sokoladu, truputi praskiesti grietinele.

  3. Nomeda parašė:

    Taip taip – sokolada skiedziame grietinele,tuomet jis tampa plastiskas,lengvai dengiasi,jo patampa daugiau :),nes jei uzpilsi tik lydyta sokolada, bus kietas,nebent tokio efekto noretusi

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s