Kaip daryti krišnų bulves

Posted: 2013-10-30 in Valgymas
Žymos:, ,

Čia toks neblogas pienovegetariškas receptas, kuriuo eilinį kartą pasidalino visokių virtuvės keistenybių žinovė Laura. Šį ir kitokių panašių patiekalų galima išmokti nemokamuose krišnaitų maisto ruošimo kursuose (čia ne reklama, tik faktas).


Receptas yra žiauriai paprastas, tik paskui ilgokai laukti reikia. Trims-keturiems asmenims:

  • Kilogramas bulvikių
  • 400 g indelis grietinės
  • Du kupini šaukštai ciberžolės
  • Gabaliukas imbiero
  • Druskos (ir, kaip visada, galima kiek pipiriukų)

Ingredientai krišnų bulvėms | Receptai | Darau, blė

Bulves reikia nuskusti ir supjaustyti ketvirčiais (o mažesnes galima ir per pusę). Grietinę reikia sumaišyti su ciberžole, smulkiai pjaustytu ar tarkuotu imbieru ir kitais prieskoniais.

Ciberžole ir kitais prieskoniais apibarstyta grietinė | Receptai | Darau, blė

Gerai išmaišius gaunasi tokia geltona aromatinga terla:

Su ciberžole ir kitais prieskoniais suplakta grietinė | Receptai | Darau, blė

Na, o po to bulvikes sumetam į tinkamo dydžio skardą (niekuo jos tepti nereikia) ir nuoširdžiai išgleizojam geltonąją terla:

Grietine su ciberžolėmis ir kitais prieskoniais išterliotos ir kepimui paruoštos krišnų bulvės | Receptai | Darau, blė

Po to šaunam į iki 200 ℃ įkaitintą orkaitę ir paliekam dvidešimčiai minučių.

Po dvidešimties minučių apžiūrim, kas gavosi:

Pusiau apkepę krišnų bulvės | Receptai | Darau, blė

Tada bulves permaišom ir apverčiam, kad viršuje atsidurtų mažiau apkepusi pusė ir vėl paliekam, kitoms dvidešimčiai minučių:

Permaišytos ir apverstos tolimesniam kepimui krišnų bulvės | Receptai | Darau, blė

Po paskutinių dvidešimties minučių bulvikės iškepę!

Su grietine, ciberžolėmis ir kitais prieskoniais iškepę krišnų bulvės | Receptai | Darau, blė

Tiekiam į stalą ir lapnojam su kokiomis nors salotomis. Skanaus, blė!

Reklama
Komentarai
  1. Laura parašė:

    Šitam poste yra net keletas netikslumų, bet mano akim žiūrint, pagrindinis iš jų – į grietinę reikia maišyti ne tik kurkumos, druskos, pipirų, bet būtinai smulkiai pjaustyto imbiero gabaliukų 😉

    • Darau, Blė parašė:

      O, tu velnias, rimtai! Gi imbierą pamiršau! O dar galvojau, kad skonis kažkoks ne visai toks. Liuks, įrašas pataisytas, dėkui už pastabėlą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s