Pora užgraužų…

Posted: 2013-10-09 in Valgymas
Žymos:,

Čia toks „receptas“… „trys viename“. Nes kažin kada darėm šventę, o šventėse, kaip žinia, visokie užkandžiai ir užgraužos sudaro labai svarbią dalį. Tai čia kelios mintys…

Lavašų trapučiai. Jie vietoj tákų (tokių meksikietiškų kukurūzinių trapučių), nes mums tákai nelabai patinka… Taigi tiesiog reikia čiupti lavašą ir sukarpyti žirklėmis trikampėliais bei sudėti į skardą:

Trikampėliais sukarpytas lavašas | Receptai | Darau, blė

Svarbu jų nenumažinti tik. O paskui mesti į  iki 200 ℃ įkaitintą orkaitę su įjungtu ventiliatoriumi ir truputėėėėėlį paskrudinti:

Orkaitėje paskrudinti lavašų trikampėliai | Receptai | Darau, blė

Juos galima tiesiog graužti, užsitepti kokia nors užtepėle ar pasikabinti kokio nors padažo — netgi paprasčiausio garstyčiomis pagardinto majonezo.

O dabar viena užtepėlė, kurios receptą sužinojau iš Lauros. Ji viena iš tų „dinamitinių“, kurių skonis agresyvus ir  negali sustot. Sudedamosios dalys: česnako galvutė, alygvuogių indelis ir „saulėje džiovintų“ pomidorų krūvelė. Pastarieji turi valandžikę pamirkti:

Ingredientai alyvuogių, česnakų ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlei | Receptai | Darau, blė

Kai ateina laikas, aš paprasčiausiai metu visus ingredientus į kombainą su dviašmeniu peiliu ir pamalu, kol visos dalys susmulkėja:

Ingredientai alyvuogių, česnakų ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlei  sumesti į virtuvinį kombainą | Receptai | Darau, blė

Gaunasi va toks marmalas, kurį galima tepti ant visokių trapučių, skrudintų batono riekelių, švediškos duonelės ir panašiai:

Alyvuogių, česnakų ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė| Receptai | Darau, blė

Va ir viskas, galima vartoti 🙂

O čia tai vienas čili sūris, kurį atradom Prismoje. Nerealus, aitrus ir baisiai baisiai skanus. Serviruoti man jį gražiausiai sekasi vėduoklėle:

Vėduoklėle serviruotas čili sūris iš Prismos | Receptai | Darau, blė

Skanaus, blė!

Reklama
Komentarai
  1. Jolanta parašė:

    Lavašo trikampėliams galiu pasiūlyti papildymą. Mes, kai jau užsilieka namie koks lavašas, nesuvartotas į suktinukus ar dar kur, jį taip pat sukarpome nemažais trikampėliais, o ant jų kiekvieno užtepame po truputį majonezo ir apibarstome smulkiai tarkuotu Medžiotojų sūriu (smulkute burokine tarka) ir sezamais, pvz. Keliolika minučių orkaitėje ir pasakiškas užkandis jau ant stalo.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s