Labai paprastas morkų-obuolių garnyras

Posted: 2013-08-21 in Valgymas
Žymos:,

Pastebėjau, kad jau senokai namuose turėjom bulvių. Na, prilaikom dėl visa ko vieną-kitą atsitiktinei bulvių košei ar sriubai. Ar keptoms bulvytėms. Bet tai — retas reiškinys. Garnyrus prie mėsos (ar šiaip bemėsių patiekalų) ruošiam vis iš kokių nors kitokių daržovių. Dažniausiai tai apskritai būna žalių daržovių salotos. Šiaip tų visokiausių garnyrų ir salotų tikrai galima prisigalvoti daug, bet svarbiausias atrankos kriterijus yra paprastumas ir greitas paruošimas.

Vienu tokiu labai paprastu garnyru ir aš pasidalinsiu. Jis, mano nuomone, labiausiai tinka prie paukštienos, nes yra ganėtinai saldus. Pridėjus citrinų sulčių gali būti saldžiarūgštis.

Sudedamosios dalys:

  • Dvi morkos
  • Vienas obuolys
  • Vienas svogūnas
  • Druska, pipirai, raudonėlis, mairūnas — visokiausios mėgstamos žolelės. Krapai tai pat tinka.

Morkas (o vėliau — ir obuolį) reikia sutarkuoti burokine tarka, svogūną susmulkinti. Čia, iliustracijoje, pusiau baigtas paruošimo etapas:

Tarkuotos morkos, smulkintas svogūnas ir obuolys garnyrui | Receptai | Darau, blė

Obuolys nesutarkuotas todėl, kad jį reikia tarkuoti tuo metu, kai morkos kepamos. Taip optimizuojamas laikas.

Taigi, kaip supratote, pirmiausiai pradedam kepinti morkas:

Keptuvėje kepinamos tarkuotos morkos | Receptai | Darau, blė

Tuo metu galima nusilupti ir sutarkuoti obuolį, morkas vis pamaišant. Svogūną irgi galima susmulkinti. Bet jį geriau anksčiau, nes svogūną morkoms kiek pakepus (kokias 3-4 minutes) irgi reikia sumesti į keptuvą ir kepinti toliau. Dar po kelių minučių, kai jau svogūnas irgi būna apkepęs, pageltęs ir paskaidrėjęs, sumetami ir obuoliai bei prieskoniai. Garnyras pakepinamas dar kelias minutes, kol pajuntamas gaivus kepamų obuolių kvapas, o po to karštas tiekiamas į stalą:

Paruoštas morkų ir obuolių garnyras | Receptai | Darau, blė

Skanaus!

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s