Kaip daryti prabangų juodųjų serbentų likerį

Posted: 2013-08-14 in Valgymas
Žymos:, ,

Štai vieną dieną mano mieloji antroji pusė pareiškė, kad man duos receptą, o aš turėsiu padaryti juodųjų serbentų likerio. O gal trauktinės. Nors pagal saldumą tai greičiausiai visgi bus likeris.

Likerio receptas labai paprastas: pusė kilogramo juodųjų serbentų, 400 g rudojo gabalinio cukraus, kokie 30 g žalio imbiero ir 700 ml stipraus alkoholinio gėrimo. Paprasčiausia turbūt užpilti degtine, bet aš labiau mėgstu brendį, tai ir užpilti nusprendėm brendžiu.

Va čia ingredientai sumažintomis proporcijomis 😀

Ingredientai juodųjų serbentų likeriui su brendžiu | Receptai | Darau, blė

Na ir viskas. Į dvilitrį stiklainį subėriau cukrų, apdėliojau imbiero griežinėliais, užverčiau serbentus ir užpyliau brendžiu:

Brendžiu užpilti juodieji serbentai, imbieras ir cukrus likeriui | Receptai | Darau, blė

Viskas. Dabar dvi savaites šis stiklainis turi kur nors lindėti. Tiesa, nelabai ramiai: kas kažkelintą dieną reikia jį paimti ir pavartyti.

Paragavę po savaitės nusprendėm, kad „projektas“ pavyko ir būsimasis likeris tikrai skanus. Cukraus neištirpusio dar yra, bet tik tiek.

Po viskam reikėtų šį gėrį nukošti ir išpilti į kokį nors butelaitį. Man tik vienas klausimas, o ką daryti su tomis puikiomis alkoholinėmis uogomis? Negi išmesti? Dar pagalvosiu…

Reklama
Komentarai
  1. `Nomeda parašė:

    Uogos taigi pats skanumelis 🙂 !!!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s