Kaip daryti makaronų mišrainę su tunu

Posted: 2013-07-24 in Valgymas
Žymos:,

Tai dar vienas iš senberniškų receptų (čia senbernių mišrainė): paprastas, lengvai įgyvendinamas, sotus ir beprotiškai skanus. Todėl perspėju: būkite atsargūs, gresia pavojus apsiėsti! Dar yra pavojus, kad sukels rūgštis, bet čia jau nuo skrandžio jautrumo ir kitų tos dienos faktorių priklauso.

Nežinau kodėl, bet kadaise seniai seniai Maximoje buvo parduodamos „Tuno salotos“. Ar dabar yra, nežinau, nes Maximoj tokių dalykų jau daug metų nebeperku. Aš šiaip nesuprantu, kaip galima „salotomis“ vadinti kokią nors makalūzę, kurioje net užuominos nėra į salotas (tokį augalą). Bet žmonės vadina. Šiaip tai čia yra mišrainė, ne jokios salotos. Vienintelė salota čia — truputis svogūno laiškų ir žirneliai. Bet ne juose pagrindinė masė visgi.

Ingredientai:

  • 400–500 g kokių nors „kaspinėlių“ arba „sraigtelių“ (makaronų). Spagečiai griežtai netinka. Esu bandęs, šūds gaunasi.
  • 400 g žirnelių skardinėlė, geriausia „Bonduelle“, bet Suvalkuose yra ir gerų lenkiškų. Galima ir iš ankščių šviežius dėti arba šaldytus, jei žiemai užsizapasijote.
  • 100–200 g tuno. Čia jau priklauso nuo skonio. Aš tuną mėgstu, tai man jo per daug nebūna. Ant tėvynės geriausias yra Pescamar firmos tunas aliejuje. Pirkti tik tuno filė ir tik aliejuje! Visa kita mišrainę gadina!
  • 3–5 šaukštai majonezo. Pagal skonį.
  • Druskos, jei reikia.
  • Svogūnų laiškų papuošimui ir pagardinimui (nebūtini, bet prideda grožio).

Ingredientai vizualiai:

Ingredientai makaronų mišrainei su tunu | Receptai | Darau, blė

Toliau, kaip jau minėjau, viskas labai paprasta. Makaronus reikia išvirti su druska. Tuną susmulkinti, bet ne per daug. Maloniais gabaliukais, jei filė gera. Kai makaronai išverda, sudedamas tunas, suverčiami nusunkti žirneliai, įdedama majonezo ir viskas išmaišoma. Supjaustytais svogūnų laiškų griežinėliais mišrainė papuošiama serviruojant dubenėliuose. Be tų svogūnų laiškelių ji yra visiškai negraži, turėkite tai omenyje:

Paruošta makaronų mišrainė su tunu, žirneliais, majonezu ir svogūnų laiškais | Receptai | Darau, blė

Baisiai geras patiekalas vakarui po įtemptos dienos, kai nesinori nieko daryti, tik paėsti ir pamiegoti. Bet pamirškite su juo apie dietas. Nebent labai sąžiningai laikotės MĖ dietos (mažiau ėdu).

Skanaus!

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s