Pakistanietiškas mangų serviravimas

Posted: 2013-07-10 in Valgymas
Žymos:, , ,

Gavom „kontrabandinių“ mangų iš Pakistano. Skonis — tiesiog pasakiškas! Taip pat sužinojom ir kaip jie tenai serviruojami.

Mangai, kaip žinote, turi tokį didžiulį paplokščią kauliuką. Ką ten kauliuką — visą kaulą. Tad mangą dalinam į tris dalis: nupjaunam iš abiejų pusių kaulo kuo arčiau jo po mango gabalą. Šie gabalai serviruojami. O likusi dalis aplink kaulą ir kas liko ant jo — lieka pagraužimui.

Atpjautas „reprezentacines“ dalis buku peiliu išilgai įpjaunam dviem pjūviais, stengdamiesi nepažeisti odelės. Na, išilgai trys mango juostos gaunasi. O skersai padalinam panašaus pločio kubeliais. Tada odelę išverčiam ir mango kubeliai va šitaip gražiai išsiskleidžia:

Pakistanietiškas mango serviravimo būdas | Receptai | Darau, blė

Tai va šitaip va 🙂 Paskui tas mangas gali būti valgomas kultūringai, atpjaunant kubelius peiliu ir naudojantis šakute. Arba imamas į rankas ir valgomas labai nekultūringai terliojantis, bet kur kas labiau džiuginančiai.

Beje, jeigu norite „prinokusių“ mangų Lietuvoje, tai nusipirkę kokiam nors prekybos centre du mangus užriškite juos į maišelį kartu su vienu obuoliu. Po kelių dienų jie bus prinokę.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s