Labai lietuviškas padažas

Posted: 2013-05-24 in Valgymas
Žymos:, ,

Kiek senokai pasidalinau savo varškėtukų receptu su sviesto-grietinės padažu. Bet pastaruoju metu kažkaip labiau pamėgom alternatyvų ir nesaldų padažą prie tų varškėtukų. Padažas tikrai kuo lietuviškiausias ir turbūt visiems iki skausmo pažįstamas, bet jis toks geras!

Reikės kelių labai įprastų ingredientų:

  • Šoninės, rūkyto kumpio, lašinių — ką tik mėgstate spirgams daryti
  • Svogūno
  • Grietinės
  • Pipirų, žolelių ir kitų mėgstamų prieskonių

Aš visada pirmiausia viską susipjaustau, kad būtų patogu:

Supjaustyti lašinukai spirgams ir smulkintas svogūnas | Receptai

Paskui metu lašinukus į pakaitintą puodelį ir smarkiai maišau. Puodelis neturi būti labai smarkiai įkaitintas, kitaip lašinukai pradės lipti ir degti:

Puodelyje ruošiami spirgai iš lašinių | Receptai

Kai spirgai paspirgsta ir išsiskiria riebalai, supilu svogūnus ir juos gerai paskrudinu:

Kartu su spirgais kepinami smulkinti svogūnai padažui | Receptai

O kai svogūnai kiek pakepa ir netgi svilsteli, dedu grietinės tris šaukštus ir maišau, kol ji sušyla ir persigeria spirgais ir svogūnais bei truputuką paruduoja:

Ruošiamas spirgų, svogūnų ir grietinės padažas su prieskoniais | Receptai

Kai grietinė jau sušilusis, sudedu prieskonius. Druskos paprastai nereikia, nes sūrumo užtenka ir nuo lašinių. Pridedu pipirų, mairūno ir krapų. Skanaus!

Kepti varškėčiai su grietinės, spirgų ir svogūnų su žolelėmis padažu | Receptai

Advertisements
Komentarai
  1. […] Skonis ir vienu, ir kitu atveju — fantastiškas! Rekomenduoju su saldžiuoju čili padažu, padažu su spirgais, paprasčiausia grietine arba bet kuo, kas tik patinka! Galite įsivaizduoti, kad čia […]

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s