Kaip pjaustyti šaldytą mėsą

Posted: 2013-05-17 in Valgymas
Žymos:,

Praėjusį savaitgalį truputį iš laiko neturėjimo, truputį iš tingėjimo, įmečiau kameron kelių kilogramų kalakuto šmotą. Vakar prireikė mėsos kepsneliams, bet negi atšildysi visą gabalą?

Kirvio namuose nėra, o peiliu tai ne kažką ten atpjausi… gerai, kad pasibėdavojau protingam bičiuliui, kuris sako „taigi lobdziką imk“. Lobdziko, t.y. siaurapjūklio, neturiu, bet va metalo pjūklelis suėjo puikiausiai:

Metalo pjūkleliu pjaunama šaldyta kalakuto krūtinėlė

Pora įdomių niuansų. Pirmasis — mėsa pjaunama ganėtinai lengvai. Antrasis — daryti pertraukėles yra blogai. Kodėl? Ogi todėl, kad toks didelis mėsos gabalas yra gerai įšalęs. Viduje jo turbūt puikiausiai laikosi šaldytuvo temperatūra, apie −6ºC. O pjūklelis nuo trinties pjaunamą vietą atšildo, mėsa ištirpsta. Ir laikosi toje būsenoje, kol brūžini. Tik nustok brūžint ir atšilusi mėsa tuoj pat sušąla, pjūklelis įstringa. Tad pasiruoškite tokią „pozą“, kad galėtumėte gabalą perpjauti vienu ypu. Spaustuvas virtuvėje visai praverstų 🙂

Pavyko, kad ir su keliom užšalusiom pertraukom:

Metalo pjūkleliu perpjauta šaldyta kalakuto krūtinėlė

Komentarai
  1. Algis parašė:

    Aš pjausčiau šaldytą kalakutą į keturias dalis. Naudojau medienos pjūklelį smulkiais dantim (toks stačiakampe geležte, rankena kampe įtaisyta, a.a. tėvo palikimas). Problema buvo nulaikyti ant stalo: tavo mėsa plokščia, o kalakutas – apvalus…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.