Kaip nekepti netikro zuikio

Posted: 2013-05-02 in Valgymas
Žymos:, , , , ,

Čia kad nepagalvotumėt, kad noriu girtis tik visokiais sėkmingais patiekalais, receptais ir kitom veiklom. Papasakosiu apie beveik visišką fail’ą, kaip vakar kepiau netikrą zuikį.

Pirmiausia receptas:

  • 600 g smulkinto 10% riebumo kiaulienos kumpio
  • 200 g smulkinto 20% riebumo jautienos kumpio
  • 2 kiaušiniai
  • Vienas obuolys
  • Viena morka
  • Vienas svogūnas
  • Druska ir pipirai — pagal skonį

Svogūnus apkepiau, po to sumečiau tarkuotą obuolį ir morką ir taip pat apkepinau.

Išplakiau kiaušinius ir į juos sudėjau prieskonius. Po to, kiek pajėgiau, šakute sumaišiau skirtingas mėsas, o po to supyliau kiaušinius ir sudėjau. Skardą paruošiau kaip pyragui: ištepiau sviestu ir pabarsčiau miltais. Sudėjau mėsą ir pašoviau pusvalandžiui į orkaitę, įkaitintą iki 200°C.

Dabar pastebite kažką negero? Ogi pamiršau sudėti į mėsą obuolius-morką-svogūną… Apsižiūrėjau po 20 minučių, kai mėsa jau buvo pradėjus kepti. Pabandžiau sumaišyti… Plutelė jau buvo susidariusi, bet viduje mėsa dar buvo tik pradėjus apšilti. Pirmas fail’as.

Antras fail’as. Ateinu pažiūrėt, kaip kepa — ogi po pirmojo streso pamiršau vėl užkaisti orkaitę. Kad ją kur. Užkaičiau, palikau.

Laikmatis papypsėjo, uždėjau dar. Dar papypsėjo, praleidau. Trečias fail’as — zuikis kai kur kiek pasvilo.

Gavosi valgomas, bet neduokdie dar kartą tokią nesąmonę padaryt. Matyt, per daug atsipalaidavau per atostogas, dar neįėjau į ritmą.

Tai va šitaip va.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s