Roputės salotos

Posted: 2013-04-14 in Valgymas
Žymos:, ,

Jei esate alergiški žalioms morkoms (taigis, būna ir taip), tai negalite valgyti ir labai tradicinių morkų salotų su česnakais, džiovintom slyvom ir majonezu. Tačiau galite vietoj morkos įdėti ką nors kitą. Mano nuomone, ropės čia ypač tinka.

Parduotuvėse šios roputės vadinamos kažkokiais kopūstais. Man tas pavadinimas nelimpa, tai net neprisimenu, koks gi ten kopūstas. Bet kokiu atveju, jų galima rasti prie visokių ridikų, daikonų ir kitų panašių padarų:

Roputė

Tokią roputę reikia švariai nulupti ir sutarkuoti burokine tarka:

Burokine tarka sutarkuota roputė

Tokiai roputei, kuri sveria nuo 250 iki 300 g, reikia dar dviejų česnako skiltelių, trijų džiovintų slyvų ir dviejų-trijų šaukštų majonezo. Jei labai norite, galite pridėti druskos pagal skonį ir kokių nos pipiriukų. Viskas, labai paprastas dalykas 🙂

Roputės salotos su česnakais, džiovintomis slyvomis ir majonezu

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s