Tinginio kepsnys

Posted: 2013-04-05 in Valgymas
Žymos:, ,

Kadangi penktadienis — pasninko diena, dalinuosi nuostabiu kepsnio receptu.

Vakar vakare siurbčiodamas vakarinį sultinį sukau galvą, ką čia padarius su turimu ir atšildytu maždaug 400 g kalakuto krūtinės pjausniu. Kadangi nieko doro nesugalvojau, nusprendžiau padaryti patį paprasčiausią dalyką — iškepti tą mėsgalį orkaitėj po griliu.

Kartais taip būna, kad gaunam didelį kiekį mėsos ir ją tenka užsišaldyti. Ar žinote, kaip reikia mėsą atšildyti? Išimt iš šaldytuvo kameros ir padėti į šaldytuvą parai. Tuomet mėsa atšyla „be streso“, labai palengva ir po paros maždaug jau būna šalta, be nebesuledėjus. Aišku, jei susiplanuojate, ką darysite. Arba planuojate susiplanuoti.

Taigi pasiguldžiau tą gražų mėsiuką ant lentelės, siurbčioju sultinį ir galvoju…

Žalias kalakuto krūtinėlės pjausnys

Ar žinote, kur geriausia ieškoti mėsos kepimo po griliu receptų? Ogi orkaitės naudojimo instrukcijoje 😉 Tiesa, aš to nedariau, bet jeigu neturite tokio kepimo patirties, tai pabandykite.

Neseniai virtuvėje aptikau žmonikės parūpintą pipirų mišinuką su cukrumi. Žiauriai geras daiktas:

Įvairių pipirų ir cukraus mišinys „Paryžius“

Čia ne reklama, jei ką. Tikrai geras daiktas.

Mėsiuką pipirais apibarsčiau, truputį pabarsčiau ir druska, po to gerai išmasažavau:

Pipirų mišiniu įtrintas kalakuto krūtinėlės pjausnys

Jau dabar norėčiau jį suvalgyti.

Ką gi, užkaičiau grilį, nustačiau 200 °C temperatūrą ir įmečiau mėsiuką ant grotelių po pat griliu. Apačioj įkišau skardą nusivarvėjimui, nors ne kažkas ir išvarvėjo. Kadangi mėsiukas neplonas, kepiau po 20 minučių kiekvieną pusę. Jei mėgstate geriau iškeptą mėsą, galite kepti ir ilgiau. Tiesa, jei keptumėte jautieną, reikėtų kepti gerokai trumpiau — tamsi mėsa greičiau iškepa, nei kiauliena ar paukštiena (kaži kodėl…)

Po griliu viena puse iškepęs kalakuto krūtinėlės pjausnys

Pusė kepsniuko jau iškepė, laikas versti. Ech. Kad galėčiau tuo aromatu su jumis pasidalinti!.. Tuoj pat seilėtekis prasidėtų 🙂

Iškepė, grožis ir gėris. Skanaus man!

Jau iškeptas ir perpjautas kalakuto krūtinėlės pjausnys

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s