(Ne)Čili kon karnė

Posted: 2013-03-08 in Valgymas
Žymos:, , ,

Chili con carne — tai toks čili troškinys, daromas iš visokių atliekų. Na, ne visai, yra ir konkretus šito troškinio receptas, bet jeigu jums atliko faršo ir turite paprikos bei pomidorų — galite daryti bet kokią šio troškinio variaciją. Svarbiausia, kad tai paprasta. Man kaip tik nuo byfburgerių atliko saujelė sultingo jautienos mentės faršo, tai ėmiausi padaryti kažką tokio.

Šiaip padariau visai nečili. Todėl, kad mūsų šeimynoje aštrų maistą mėgstu tik aš vienas. Užtat dariau tokią štai maklę, kuri priimtina ir visiems neaštriaėdžiams:

  1. Žalia paprika (tokia atlieka, kitokios neturėjau)
  2. Svogūnas (nei tai mažas, nei tai didelis…)
  3. Dvi česnako skiltelės
  4. Pasimarinavusio jautienos faršo apie 100 g
  5. 100 g konservuotų pomidorų, be odelės
  6. 100 g konservuotų saldžių kukurūzų.

Ruošimas

Pirmiausia papriką, svogūną ir česnaką metam į įkaitusią keptuvę ir su aliejumi pačirškinam. Didelė klaida, kurią daro dauguma žmonių, yra pirmiausia apkepinti faršą. Tai yra labai blogai! Pirmiausia visada reikia apkepinti daržoves, nes — kokia staigmena! — jos kepa ilgiau nei mėsa. Be to, iš mėsos išsiskiria sultys ir daržovės neapkepa, tik apverda, o tai visai ne tai, ko mes norime.

Taigi, apčirškiname daržoves ir dedam faršą. Jį taip pat gerai apčirškinam.

Kai jau daržovės ir faršas apkepę, dedam konservuotas uogas, t.y. pomidorus (jei nežinojote, botaniškai pomidorai yra uogos). Šiek tiek pašildom, supilam kukurūzus, privarom druskos su grūstais pipirais pagal skonį ir paliekam po dangčiu kokias 10 minučių labai lėtai ant mažiausios ugnies pasitroškinti.

Atrodo maždaug šitaip:

Čili, Chili con carne: paprikos, jautienos ir kukurūzų troškinys

Dabar jau galima tiekti į stalą. Kadangi man šitas falšyvas čili vis tiek turi būti aštrus, pasigardinau jį Lao Gan Ma čili padažu:

Lao Gan Ma juodųjų sojos pupelių aštrusis padažas

Tai — vienas iš geriausių ir aštriausių čili padažų! Prie makaronų žiauriai tinka Lao Gan Ma aštrusis juodųjų sojos pupelių padažas, jis dar ir salsteli truputuką. Rekomenduoju jo įsigyti visiems mėgstantiems užsiaštrinti.

Komentarai
  1. Julia parašė:

    Sveiki, kur galima isigyti Lao Gan Ma čili padaža Lietuvoje

  2. jul parašė:

    “Sous Chef.“ cia kazkokia parduotyve ar kaip?

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.