Kaip daryti čili sėmečkes

Posted: 2013-01-09 in Valgymas
Žymos:, , ,

Labai mėgstu kepintas saulėgrąžas. Ir dėl to, kad parduotuvėse galima nusipirkti lukštentų branduolių, esu be galo dėkingas žmonijos progresui (ir, be abejo, mažoms indų vaikučių rankutėms).

Vienas dalykas, kurio tikrai negalima daryti — pirkti visokių paruoštų sūdytų saulėgrąžų. Tai reikia daryti namie ir pagal savo skonį.

Čili saulėgrąžos — puiki užgrauža prie alaus ar kokio kito panašaus gėralo.

Pirmiausia užkaičiam orkaitę nustatę 180°. Kol ji įkais, darom visa kita. Darydami dainuojam rečitatyvą* „Buvo graži pagada, sėmečkės žydėjo…“ Kaip ir ruošiant homeopatinius vaistus, tam tikri ritualai būtini, manau, aišku.

Saulėgrąžų branduolius reikia nuplauti sietelyje ir gerai nuvarvinti.

Plaunam

50-iai gramų saulėgrąžų (kokia pusė stiklinės) darom tokį prieskonių mišinį:

  • Kupinas šaukštelis saldžiosios raudonosios paprikos miltelių
  • Pusė šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
  • Trečdalis šaukštelio druskos

Čili mišinukas

Čia nelabai degantis receptas, kad ir kiti šeimos nariai galėtų valgyti. Pagal saulėgrąžų kiekį proporcijas atitinkamai didiname.

Drėgnas saulėgrąžas gerai apvoliojam prieskoniuose ir plonai paskleidžiam skardoj. Kepam 8 minutes (po to vertinam, ar reikia kepti daugiau). Viskas, jamam bambalį ir einam prie teliko.

Sėmečkės

* – nors rečitatyvas ir muzikinis terminas, jis čia panaudotas ne vietoje (jei atkreipėte dėmesį, be abejo). Čia ne opera kokia tais ar kantata. Ir atskirų veiksmų nėra. Na, nebent tarsime, kad sujungiam dvi sėmečkių būsenas: žalią (termiškai neapdorotą) ir galutinę (tikslinę) keptą. Kitos sėmečkių būsenos, kaip ir toji, kai jos jau teka kanalizacijos vamzdžiais valymo stoties link, mūsų nedomina.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s